DOLAR 32,4028 0.22%
EURO 35,0559 -0.11%
ALTIN 2.324,960,25
BITCOIN 2277049-1,37%
Antalya
22°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
SARICA’DAN ALANYA BELEDİYESİ’NE ÇAĞRI

SARICA’DAN ALANYA BELEDİYESİ’NE ÇAĞRI

ABONE OL
11:18 - 24 Aralık 2020 11:18
SARICA’DAN ALANYA BELEDİYESİ’NE ÇAĞRI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Alanya Belediyesi’nin Sayıştay denetim raporunda uyumsuzluk olduğunu gördüklerini belirterek, bu konuda belediyeden açıklama beklediklerini ifade etti.

Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, hükümetin esnafa vereceği kira yardımlarının onların durumunu düzeltmeyeceğini söyledi. Esnafın zor durumda olduğunu ifade eden Sarıca, “Millet, bütçede bulamadığı umudu piyangoda arıyor” diye konuştu. Parti binasında açıklama yapan Hüseyin Sarıca, ekonomiye değinerek esnafa kredi yerine hibe paketi verilmesini istedi. Hükümetin 1 milyon 239 bin esnafa 3 ay boyunca bin lira nakit desteği vereceğini, işyeri kira olan esnaflara 500-750 lira kira yardımı yapacağını ve toplamda 5 milyarlık bir destek vereceğini hatırlatan Sarıca, “Bu destek esnafın durumunu düzeltmez. Esnafın durumunu düzeltmek için birtakım adımların atılması gerekiyor. Esnafın en büyük sıkıntısı fatura ödemeleri. Bunlar ya uzun vadede ertelenmeli ya da iktidar tarafından karşılanmalıdır. Kredi yerine esnafa hibe paketleri verilmeli. Uzun vadeli vergi indirimleri ve dolaylı vergilerin alınmaması da yerinde tedbirler olur. Ayrıca günlük yevmiye ile çalışan vatandaşlarımız servis şoförleri ve kantincilerin de desteğe ihtiyacı var. Onlara da gereken destekler verilmeli. Nakdi yardım çağrımızı yineliyoruz. Herkese bin lira nakdi yardım yapılmalı. 83 milyon insana yapılacak yardımı devletimiz sağlayabilir. Bugün üzülerek söylemeliyim, millet, bütçede bulamadığı umudu piyangoda arıyor. Piyangoyu elbette ki reddediyoruz ancak millet umutsuzluk içinde. Devletten ve hükümetten de umut bulamayınca, vatandaş umudu başka yerlerde aramak zorunda kalıyor” dedi.
“ALANYA BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Alanya Belediyesi’nin Sayıştay raporunu incelediklerini dile getiren Sarıca, “Sayıştay Osmanlı’dan bugüne, meclisimize kadar gelen en önemli ve kıymetli kurumlarımızdan birisidir. Sayıştay Bakanlıklardaki ihaleleri usulüne uygun olup olmadığını DPT ve kamu kurumları ve sosyal güvenlik kurumlarında ve belediyelerdeki gelir gider hesaplarını denetleyen, kontrol eden ve buradaki usulsüzlükleri, yolsuzlukları tespit edip TBMM’ye sunan en önemli kurumlarımızdan birisidir. Daha yakın zamana kadar Sayıştay 1522 belediyede yolsuzluk tespit edip soruşturma başlattığını ve hatta bu yolsuzlukların ortaya çıkarılmasından dolayı Sayıştay başkan yardımcısının görevinden alındığını hatırlatıyoruz. Bugün Alanya Belediyesi’nin 2019 yılı Sayıştay denetim raporunu inceledik ve birçok raporda güvenilir ve doğru bilgiler olmakla birlikte kurum taşınmazlarına ilişkin mali hizmetler müdürlüğü ve emlak ve istimlak müdürlüğünün kayıtlarının farklı olduğu görülmüştür. Yani arazi ve arsalar hesabına, yer altı ve yerüstü düzenleri hesabına ile Binalar hesabına aktarılması gereken rakam 270856362 lira olmasına rağmen mali tablolarda 81811482 lira olarak görüldüğü bir başka ifadeyle kurum kayıtları ile emlak servisindeki kayıtlar arasında 189 045 362 lira bir uyumsuzluk bir fark görülmüştür. Bu konu ile ilgili belediye başkanımızdan bir açıklama bekliyoruz. Veya belediye meclisindeki meclis üyesi bir arkadaşta bu konu ile ilgili bir açıklama yapar ise Alanya kamuoyunu aydınlatmış olurlar” ifadelerini kullandı.

“BU DRAMI GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ”

“Doğu Türkistan’dan gelen haberler son derece endişe verici” diyen Sarıca, “Doğu Türkistan’da yaşanan zulümler eminim ki herkesi üzüyor, yaralıyor. Ama gelin görün ki Türkiye’de Çin muhipliğine soyunan bazı kesimler, Doğu Türkistan ile PKK’yı aynı kefeye koyuyorlar. Yaşanan bu dramı görmezden gelmeyi anlamıyoruz. İktidar bu konuda üzerine düşeni yapmalı orada ki mazlumlara el uzatmalı. Ancak öncelikle iki doğudan birini seçmek konusunda karar vermeli. Ya Doğu Türkistan’ı ya da Doğu Perinçek’i seçecek. Hükümet’in her ikisini beraber yürütmesi imkansız” dedi.

“İKTİDARIN ÇARESİZLİĞİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”

ABD’nin parası verilen F35’leri vermemesi konusunda iktidarı eleştiren Sarıca, “ABD’nin S 400’leri bahane ederek şimdiye kadar 1 milyar 200 milyon dolar parasını verdiğimiz F35’leri vermemesi konusunda iktidarın çaresizliğini bir kez daha gördük. 1974 Kıbrıs çıkarmasında ambargo koyan Amerika’ya karşı zamanın Erbakan’ı Ecevit’i ne yaptı, 21 tane Amerikan ve NATO üssünü kapattırıp 24 saat içinde 5 bin Amerikan askerinin ülkemizi derhal boşaltması istendi ve yapıldı. Bugün milli görüş gömleğini çıkaran iktidardan aynı iradeyi göstermeyi beklemek beyhudedir. Milli görüş gömleğini çıkaran Cumhurbaşkanı kutuplaştırma gömleğini giymiştir. Şimdi cumhurbaşkanı bir an önce kutuplaşma gömleğini çıkarmalıdır, Ak parti genel başkanı gömleğini çıkarıp bütün muhalefeti saray demeyelim kızıyorlar Külliyeye çağırıp muhalefet partilerinin liderleriyle bu konuları istişare etmelidir” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.