DOLAR 32,5348 -0.02%
EURO 35,0181 0.44%
ALTIN 2.418,70-0,17
BITCOIN 2092317-3,50%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
SARICA’DAN BORÇLANMA ELEŞTİRİSİ

SARICA’DAN BORÇLANMA ELEŞTİRİSİ

ABONE OL
13:32 - 8 Ekim 2020 13:32
SARICA’DAN BORÇLANMA ELEŞTİRİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Menderes Türel döneminde Büyükşehir Belediyesi’nin 6 milyar borçlandığını ve şimdiki CHP’li belediyenin de bu borçlanmayı devam ettirdiğini belirterek, “Borçlanmadan kendi öz kaynaklarımızla hizmet üretmek zorundayız. Borçla hizmet olmaz, büyüme olmaz” dedi.

Parti binasında açıklamalarda bulunan Hüseyin Sarıca, her ürüne zam geldiğini ancak asgari ücret ve emekli maaşlarının değer kaybettiğini söyledi. Sarıca, “Her şeyin iğneden ipliğe zamlandığı, elektrikten doğalgaza, gıdadan giyime, emlak sektöründen otomotiv sektörüne, ev kiralarına kadar her şeyin A’dan Z’ye zamlandığı ancak geçen 9 aylık süreçte asgari ücretin, memur işçi maaşları ve emekli maaşlarının dolar karşısında değer kaybettiği çok sıkıntılı bir dönemi yaşıyoruz. Asgari ücret dolar karşısında 350 TL eridi, azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon %11,75 imiş. Vatandaşın enflasyonu ile TÜİK’in enflasyonu yine örtüşmedi. Elbette örtüşmez. İktidar TÜİK’e müdahale ettiği müddetçe hiçbir zaman gerçek enflasyon açıklanmayacak. TÜİK’in gerçek enflasyonu düşük göstermesi ile memur, emekli, asgari ücretlilere verilecek olan zam oranı da düşük çıkartılıyor. Ancak TÜİK özelleştirilirse, devletten bağımsız bir kurum haline getirilirse o zaman gerçek enflasyon rakamlarını görebiliriz. SP olarak TÜİK’in özelleştirilmesinden yanayız” dedi.

Muhalefetin ve genel başkanları Temel Karamollaoğlu’nun uzaktan eğitimde birçok öğrencinin tablet ve bilgisayarının olmamasını  sürekli dillendirmesinin ses getirdiğini aktaran Sarıca, “Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, “İsteyene tablet, isteyene bilgisayar vereceğiz” dedi. İnşallah uzaktan eğitimde tableti ve bilgisayarı olmayan bir tane öğrenci kalmaz. Er’in “Eksiği olan öğrencimiz okula gelsin, devletimiz güçlü, imkanımız sınırsız“ sözüne katılıyoruz. Zira sadece günlük masrafı 10 milyon TL olan Beştepe’de israfı önleyin. Diğer israfları ve yolsuzlukları önleyin. Bu milletten vergi almaya bile gerek kalmaz. Devletimiz güçlüdür. Yeter ki siz bunları yapın. Diğer taraftan Alanya Belediyemiz 2021 bütçesini 509 milyon TL olarak açıkladı. Alanya’mıza hayırlı olsun. Bu bütçe umarız israf etmeden amacına uygun doğru yatırımlarda kullanılır. Bugün Türkiye olarak devletimizin ve belediyelerimizin ne kadar borçlu olduğunu biliyoruz. Sayıştay raporlarında Bin 569 belediyede yolsuzluk olduğunu biliyoruz. Menderes Türel döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 6 milyar borçlandığını ve şimdiki CHP’li belediyenin de bu borçlanmayı devam ettirdiğini biliyoruz. SP olarak uyarıyoruz. Gerek belediyelerde gerek merkezi yönetimde borçlanmadan kendi öz kaynaklarımızla hizmet üretmek zorundayız. Borçla hizmet olmaz, büyüme olmaz. Tekrar ediyoruz, üretime yönelik olmayan hiçbir yatırım yapmamalıyız. Bütçenin tamamını üretime yönelik yatırımlara ayırmak zorundayız. Değilse bu borçlardan kurtulamayız” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.