DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20871622,93%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
SARICA’DAN ÖSYM’YE MABEL MATİZ TEPKİSİ

SARICA’DAN ÖSYM’YE MABEL MATİZ TEPKİSİ

ABONE OL
17:58 - 30 Haziran 2020 17:58
SARICA’DAN ÖSYM’YE MABEL MATİZ TEPKİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Sarıca, ÖSYM’nin YKS’de Mabel Matiz’i sormasına isyan etti.

Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca açıklamasında, “YKS 2020 tamamladı. Covid-19 sürecinin en önemli konusu bitti. Önemli konuda önemli bir soru kaldı geriye. ‘Velev ki …’ pankartı taşıyan Mabel Matiz’i sorulara yediren ve bu zokayı yutturanlar kim? ÖSYM Başkanlığı inceleme başlatmalı, kamuoyunu aydınlatılmalı’ dedi.

“Biz geleceğimiz olan gençliğimize rol model olarak Mabel Matiz’i örnek verelim öyle mi? ÖSYM’nin yaptığı, milyonlarca gencimizin hayatlarının ilk basamağı olan katıldıkları YKS sınavının Türkçe sorularında Mabel Matiz’e yer vermesi bir tesadüf mü? Yoksa bilinçli bir algı mı? Toplumun değer yargıları ile alay eden, sapkın bir düşüncenin savunucusu olan malum kişiyi, gençliğin bilinçaltına enjekte etme operasyonu mu?”

“Neden nitelikli metinler, ahlak, edep, ezan, memleket, saygı ve sevgi içeren şiirler varken, ne olduğu belirsiz ifadelerin soru kökü olarak sorulması manidardır. Yunus Emreler, Aşık Veyseller, Mehmet Akifler, Cemil Meriçler, Sezai Karakoçlar… Neden sorulmaz? ÖSYM’yi bu sorunlu ve sorumsuz tavrından dolayı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.