DOLAR 32,5187 -0.1%
EURO 34,8088 -0.18%
ALTIN 2.428,91-0,03
BITCOIN 2153840-0,54%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘SEMT PAZARLARINDA GİYİM EŞYASI SATILABİLSİN’

‘SEMT PAZARLARINDA GİYİM EŞYASI SATILABİLSİN’

ABONE OL
20:52 - 24 Nisan 2020 20:52
‘SEMT PAZARLARINDA GİYİM EŞYASI SATILABİLSİN’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Pazarcılar Odası’nın bir önceki başkanı, Prestij Caddesi üzerindeki Akış Manav’ın sahibi Bekir Akış, korona virüs tedbirleri kapsamında semt pazarlarındaki elbise pazarlarının yasaklanmasının esnafı ekonomik krize soktuğunu belirterek İçişleri Bakanlığı ile Alanya Belediyesi’ne seslendi.

Akış, açıklamasında şunları söyledi: Türkiye’nin kamuya ait cadde ve sokaklarında açılan semt pazarlarında sayıları azımsanmayacak kadar, bir milyonu aşkın esnaf arkadaşımız hizmet veriyor. Bu sayının yarısı tuhafiyeci ve elbisecidir. Bu arkadaşlarımız tam 1,5 aydır tezgah açamıyor, çok mağdurlar. Kimi ellerindeki kışlık ürünleri satıp nakde çeviremedi, kimi yeni sezon için ürünlerini aldı ama tezgah açamıyor.

Önerimiz, pazarlarda yoğunluğu azaltarak gıda ile aynı yerde kurulan pazarların gün ayrımı olmak şartı ile açılmaları, elbise pazarlarında kontrollü bir şekilde hizmet vermeleri sağlanmalı. Esnafın hem harçlıkları kalmadı, hem de çok borçlandılar. Kimileri ‘Devlet imkanlarından, kredilerinden yararlansınlar’ diyecektir. Pek çoğunun ticari sicili sıkıntılı. Şu Anda tüm dünyada olduğu gibi işsizlik oranları Türkiye’de de yükseliyor. Pazarlarda elbise ve tuhafiye satan esnaf bir ay daha çalışamazsa geri dönmezler, biterler, işsizler ordusuna katılırlar.

27 yıl esnaf teşkilatına hizmet vermiş biri olarak, iyi tanıyor, iyi biliyorum ki, kendilerini en fazla üç ay idare edebilirler. Çok şey istemiyoruz. Düzenleme getirerek tuhafiye pazarlarının açılmasını istiyoruz. İnanıyorum ki marketler kadar yoğun olmayacaktır. Ramazanın Bayramı’na sayılı günlerin kaldığı bugünlerde hem halkımız hem de esnaf için hayırlı olacaktır. 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.