DOLAR 32,5156 -0.09%
EURO 34,9282 0.24%
ALTIN 2.445,540,94
BITCOIN 2057546-2,89%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ŞENCAN’DAN SERBEST PİYASA ELEŞTİRİSİ

ŞENCAN’DAN SERBEST PİYASA ELEŞTİRİSİ

ABONE OL
15:07 - 3 Şubat 2021 15:07
ŞENCAN’DAN SERBEST PİYASA ELEŞTİRİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Tüketici Hakları Derneği Başkanı Cemal Şencan, art arda gelen zamlara tepki göstererek, sistemin eleştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Asıl sistemin konuşulması gerektiğini vurgulayan Cemal Şencan, 24 Ocak kararları niçin alındı? Liberal ekonomiden vazgeçişi ortaya koymadan zamları net olarak ortaya koymak mümkün değil. Zamları eleştirmek de doğru değil. Serbest piyasa diyorsunuz. Kişi her istediğini istediği fiyata satabiliyor. Bir frenleme yok. Bir otokontrol sistemi, denetim yok. Sen bu malı niye bu fiyata satıyorsun diyemiyorsunuz. Öyle bir yasa yok” dedi.

Ayçiçek yağının PTT aracılığıyla satılacağını dile getiren Şencan, bunun önüne geçmenin mümkün olmadığını söyledi. Şencan, “Eğer tarım ülkesi isek buna destek verip ayağa kaldırırsak, insanların haklarını verirsek, o insanlara insan gibi davranırsak bu ülke hemen kalkınır. Bizin insanımız birazcık kendisine destek verilsin, yapmayacağı şey yok. İnsanlara kolay paranın nasıl kazanılacağı aşılandı. Bunun için zamları eleştirmek çok fazla fayda etmiyor. İstediğimiz kadar eleştirsek de bir santim sonuca gidemiyoruz. Gidecek yolumuz, yasamız, gücümüz de yok. Onun için zamlar konusunda herkes kaderine razı olacak gibi. Bu sistemin içerisinde onu demek lazım. Halkımızın artık bilinçlenmesi lazım. Halkımız gelecek bir lokma koymazsa, nasıl kolay pazara kazanırımın peşinden giderse, yasalar da buna müsaade ederse inanın bu zamlar yumuşak hal almış olur.

Asgari ücret açıklanmadan önce elektriğe, doğal gaza yüzde 40 zam geldiğini ancak bunun kanıksandığını ifade eden Şencan, sistemin eleştirilmesi gerektiğine işaret etti. Şencan, “Sistemi olumlu şekilde ayağa kaldırmak lazım. İnsanlar, politikacılar bunun için uğraşmıyor. Partizanlık almış yürümüş. Onun için zamlara söyleyecek bir şeyimiz yok.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.