DOLAR 32,5475 0.16%
EURO 35,0223 -0.04%
ALTIN 2.438,330,12
BITCOIN 21056300,53%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
SİLİ’DEN ‘SAĞLIKLI TURİZM’ DEĞERLENDİRMESİ

SİLİ’DEN ‘SAĞLIKLI TURİZM’ DEĞERLENDİRMESİ

ABONE OL
19:12 - 7 Temmuz 2020 19:12
SİLİ’DEN ‘SAĞLIKLI TURİZM’ DEĞERLENDİRMESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

‘Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent’ toplantısına ilişkin konuşan ALTİD Başkanı Sili, “COVID-19 ile alakalı bölgemizde vaka sayılarının minimum seviyelerde olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Bu çalışma da onunla alakalı bir PR çalışması olması yönünden çok önemli” dedi.

 

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı korona virüs nedeniyle turizmde yaşanan durgunluğu aşmak için Alanya’da gerçekleştirilen ‘Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent’ toplantısını değerlendirdi. Bu toplantıların PR çalışması olduğunu ve her platformda kaynak pazarlara güvenli olunduğunun anlatılması gerektiğini belirten Sili, toplantının yanı sıra bakanların Almanya temasları ile Antalya’daki büyükelçiler buluşmasının da aynı yönde olduğunu söyledi. Sili, “Bir bütün olarak değerlendirdiğimizde bunların devamlılığı önemli ve sonuçlarının olumlu olacağına inanıyorum” dedi.

Sili açıklamasının devamında şu konulara değindi: “Almanya’nın da ay ortasında yapacağı bir toplantı var, orada resim biraz daha netleşir. Diğer taraftan ne yazık ki Batı Balkanlar’da da Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan’da da vaka sayıları çok yükselmiş durumda. Dolayısıyla sürece baktığımızda bizim bu konuyu doğru idare ettiğimiz gerçeğinden hareketle şansımız olduğunu düşünüyorum. Bugünden yarına tarih vermek mümkün değil ama sonuçta Türkiye bugüne kadar yapmış oldukları ve bugün yaptıkları, yarın da yapmaya devam edecekleri ile tatilin en rahat geçirilebileceği ülke konumunda.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da açıkladığı gibi bu sezon tesislerin yüzde 50’sini açılabilirse ve genel kurallar ve fiziki uygulamalar çerçevesinde yüzde 60-70 oranında doldurulabilirse başarılı addedileceğini söyleyen Sili, “Bu şunun için de önemli. Önümüzde bir diğer sezon var. Biz turizmde iddialı bir ülkeyiz. Dolayısıyla 2021 yılına da hazırlık anlamında, 2021 yılına yönelik kış satışları anlamında ve bu senenin de belirli bir oranında da olsa hareketlenmiş olması anlamında bu hareket önemli. Dolayısı ile sezon bugün açılır, yarın açılır diye bir tarih vermek mümkün değil açıkçası. Kişisel görüşümü soruyorsanız, çok yoğun olmasa da ağustos, eylül aylarında ve devamında belirli bir hareket olacağına inanıyorum.
Halihazırda bölgede açık olan tesislerde dolulukların tesis bazında farklılıklar gösterdiğini aktaran Sili, ortalama dolulukların şimdilik yüzde 30-40 seviyesinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.