DOLAR 32,5568 0.01%
EURO 34,9423 0.14%
ALTIN 2.430,210,31
BITCOIN 2054826-4,46%
Antalya
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
SMA HASTASI AHMET’E ALANYA MÜSİAD’DAN TAM DESTEK

SMA HASTASI AHMET’E ALANYA MÜSİAD’DAN TAM DESTEK

ABONE OL
12:45 - 5 Şubat 2021 12:45
SMA HASTASI AHMET’E ALANYA MÜSİAD’DAN TAM DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global
Alanya’da SMA Tip 2 hastası olan 19 aylık Ahmet Çaltı’nın sağlığına kavuşması için 5 aylık bir süresi kaldı. Ailesi bebeklerinin tedavisi için yardım bekliyor. Önceki gün Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’yu ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ve emlakçı NAihat Tufan’ı ziyaret eden Ahmet ve ailesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Alanya Şubesi Başkanı, hayırsever işadamı Mustafa Durusoy’u da ziyaret etti. Minik Ahmet’le yakından ilgilenen Mustafa Durusoy, elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.
Mustafa Durusoy, “Bugün ofisimizde bizi ziyarete gelen Alanyalı SMA hastası minik Ahmet’in annesinden ve maddi manevi destekçisi gönüllü teyzelerinden Ahmet’in hastalığı ile mücadele sürecini dinledik. Dokunmaya kıyamadığımız dünya tatlısı minik yavrumuzun sağlığına kavuşması için Alanya’nın dinamiklerinin bir araya gelerek, yurt dışında tedavi olabilmesi için gereken maddi desteği sağlanacağına yürekten inanıyorum. Bu konuda şahsım ve arkadaşlarım ile birlikte üzerimize düşen çabayı göstereceğiz inşallah. Haydi Alanya’m, el ele verelim, yavrumuzu kurtaralım” dedi.
Alanya’da yaşayan Çaltı ailesinin bebeği Ahmet’e testler sonucunda Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde SMA Tip 2 teşhisi konuldu. Küçük çocuğun sağlığına kavuşması için gen tedavisi olması gerektiği belirtildi. 2 yaş altı SMA hastalarına uygulanan gen tedavisi için Ahmet Çaltı’nın 5 ayı kaldı. 2.5 milyon Euro maliyeti olan tedavi için ailesi yardım bekliyor. Ahmet için başlatılan yardım kampanyasına Alanya’nın birçok işletmesi destek oldu. Sosyal medya hesaplarından ve behopeforahmet adresinden alışveriş yapan herkes Ahmet bebeğe bağış yapmış oluyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.