DOLAR 32,4906 0.12%
EURO 34,7955 0.19%
ALTIN 2.493,931,30
BITCOIN 2029647-0,60%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘SOKAKTA DOLAŞMAK BÜYÜK SORUMSUZLUK’

‘SOKAKTA DOLAŞMAK BÜYÜK SORUMSUZLUK’

ABONE OL
08:00 - 6 Nisan 2020 08:00
‘SOKAKTA DOLAŞMAK BÜYÜK SORUMSUZLUK’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla korona virüs salgını kapsamında maske kullanımının zorunlu hale getirilmesini yorumlayan Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, korona virüs salgınını ciddiye almayan kişilerin birçok kişiyi riske soktuğunu belirtti. Cimrin, “Bu tamamen sorumsuzluk ve düşüncesizlik” dedi.

Korona salgınının başında açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü sadece hasta insanların maske takmasının yeterli olacağını belirtmişti. Ancak vakaların hızla artması ve bazı enfekte bireylerde hiçbir belirtinin olmaması nedeniyle izole süreç geçene kadar dışarıya çıkan herkesin maske takması zorunlu hale getirildi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Turizmci Şükrü Cimrin, vatandaşları uyardı.

Cimrin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı…

“Maske takmak zorunlu hale geldi. TV programlarında uzmanlar farklı görüşler belirtiyorlardı. Genelde Dünya Sağlık Örgütü’nün hasta olanların maske takmasının yeterli olacağı beyanatına bağlı olarak maskeyi herkesin takmasının gereksiz olduğu hatta elle sürekli maske ile oynanırsa zararlı bile olacağı söyleniyordu. Maskeyi herkesin takmasının bir başka gerekçesi de, taşıyıcıların bir kısmında hiçbir hastalık belirtisi görülmemesi. Dünya Sağlık Örgütü hasta olmayanlar maske takmak zorunda değil diyor ama kimin hasta olup olmadığı belli değil. Maskelerden en kısa sürede kurtulmak dileğiyle. Bugün yine başıma gelen bir olay, bir markete girdim ve salya sümük burnunu çeken ve ağır bir soğuk algınlığı geçirdiği her halinden belli bir arkadaş da önümden girdi. İçeride bir rafın önünde öyle bir aksırdı ki o alandan en az 10 dakika geçecek herkesin enfekte olmaması imkansız. Kendimi dışarı zor attım. Maske takmaması tamamen sorumsuzluk ve düşüncesizlikti. Bugün baktığımızda salgın önlemlerine rağmen çalışması gereken, banka, noter, eczaneler, hastaneler, marketler ve diğer işyerlerinin de çok iyi ve düzenli havalandırılmaları gerekiyor.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.