DOLAR 32,3367 0.04%
EURO 35,0799 -0.14%
ALTIN 2.322,860,18
BITCOIN 22920672,75%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘Tarihe Damga Vuran Polonyalı Kadınlar’ sergisi Kızılkule’de açıldı

‘Tarihe Damga Vuran Polonyalı Kadınlar’ sergisi Kızılkule’de açıldı

ABONE OL
13:32 - 13 Ekim 2022 13:32
‘Tarihe Damga Vuran Polonyalı Kadınlar’ sergisi Kızılkule’de açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile Alanya Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği tarafından desteklenen “Tarihe Damga Vuran Polonyalı Kadınlar” sergisi Kızılkule’de açıldı.
Açılış törenine Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Radosław Sadowski, Konsolos Yardımcısı Başkâtip Magdalena Rak, Kültür İşlerinden Sorumlu Başkâtip Ewa Horoszewicz, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“TÜRKİYE İLE POLONYA ARASINDAKİ DOSTLUK İLİŞKİLERİ HER ZAMAN UYUMLU OLMUŞTUR”

Serginin açılış töreninde konuşan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş ve Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Radosław Sadowski, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine değindi. Maslahatgüzarı Radosław Sadowski, Türkiye ile Polonya arasındaki diplomasi ve dostluk ilişkilerinin her zaman uyumlu olduğunu söyleyerek, “Tarihe Damga Vuran Polonyalı Kadınlar” sergisini Alanya’da açmaktan gurur duyduklarını vurguladı.

“BURADA SERGİ AÇMAK GURUR VERİCİ”

Maslahatgüzarı Radosław Sadowski konuşmasında, “Bizlerle bir arada olduğunuz için sizlere çok teşekkür ederiz. Böyle anlamlı bir temayı Alanya’da sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Burada bu sergiyi açmamızı sağlayan, bize destek olan Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel ve ekibine de ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

SERGİ 18 EKİM’E KADAR AÇIK KALACAK

Konuşmaların ardından Kızılkule’nin giriş katında düzenlenen sergi, Alanya Türkler Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencilerinin muhteşem konseri eşliğinde açıldı. Ziyaretçiler Kızılkule’nin tarihi atmosferinde bir taraftan müzik dinlediler bir taraftan da sergiyi gezdiler. Sergide, insanlık için büyük başarıların altına imza atmış, hayatını insanlığa adamış şair, yazar, edebiyatçı, fizikçi, seyyah, doktor, mühendis ve bilim insanı 11 Polonyalı kadının başarı öyküleri anlatılıyor. “Tarihe Damga Vuran Polonyalı Kadınlar” sergisi 18 Ekim Salı gününe kadar ziyarete açık kalacak.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.