DOLAR 32,3364 0.17%
EURO 35,1895 -0.02%
ALTIN 2.240,68-0,11
BITCOIN 2095486-5,25%
Antalya
18°

AÇIK

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Tarihi kervan yolunda son aşamaya geldik

Tarihi kervan yolunda son aşamaya geldik

ABONE OL
11:47 - 11 Temmuz 2021 11:47
Tarihi kervan yolunda son aşamaya geldik
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Manavgat Kaymakamlığı ve MATSO işbirliği ile projelendirilen Tarihi Selçuklu Kervan Yolunu alternatif turizme kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) işbirliği ile projelendirilen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın desteklediği Tarihi Selçuklu Kervan Yolunu alternatif turizme kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalar devam ediyor. İhaleyi alan firma tarafından keşif çalışmaları yapılan ve rotası oluşturulan tarihi yolda MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Antalya Orman İşletme Şube Müdürü Abdullah Yüksel, Manavgat Orman işletme Müdürü Aydın Açıkbaş ve Antalya Orman İşletme Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Ozan Özer’in katılımı ile incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından açıklama yapan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın Beyşehir’e giderken kullandığı tarihi yolu alternatif turizme kazandırmak amacıyla yaptıkları çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirterek belirlenen güzergâhlara tabelaların dikileceğini söyledi. Tarihi yolun Manavgat’ın Karakaya Mahallesinden başlayarak Beyşehir sınırına kadar devam ettiğini ifade eden Güngör, yolun Manavgat sınırları içerisinde kalan bölümünde birçok etap belirledik ve rota çalışmasını oluşturduk. Doğaseverlerimiz ve trekkingcilerimiz uygulamayı açarak yolda rahatlıkla yürüyebilecek. Bu etaplar tarihi, doğal yapısı ve eşsiz manzarasıyla çok ilgi duyacak bir yol haline gelecek. Yolun turizmimize bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Doğa turizminin öneminin her geçen gün daha da arttığını ifade eden Güngör, “ Covid-19 salgının ardından alternatif ve doğa turizminin önemi daha da arttı. Bölgemizde icra edilen deniz, kum, güneş turizm üçlüsüne tarih doğa ve spor turizmi de eklenecek. Bu çalışma ile bölgemiz turizmine bir alternatif kazandırmış oluyoruz. Manavgat’a farklı branşları da içinde barındıran çok güzel yürüyüş rotası kazandırıyoruz” diye konuştu. Tarihi yolun ihalesini alan firma tarafından yolun tüm etapları ile ilgili fotoğraf ve video çalışması yapıldığını anlatan Başkan Güngör, çalışmaları yolun tanıtım argümanı olarak kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.