ALKÜ Rektörü Türkdoğan, Alanya’da Ziraat Fakültesi kurmak için başvuru yaptıklarını ancak YÖK tarafından kabul edilmediğini belirtirken, Dijital Tarım projesi için de cevap beklediklerini söyledi.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya Posta TV’de Gaye Coşkun’un sunduğu Haberin Manşeti programına konuk oldu. Programda Alanya’nın tarım potansiyeline dikkat çeken Rektör Türkdoğan, özellikle tropikal meyve ve sebze üretimi konusunda gelen talepler doğrultusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Alanya ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan tarıma katkı sunmak amacıyla Ziraat Fakültesi kurmak üzere Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) iki kez başvurduklarını belirten Rektör Türkdoğan, “Türkiye genelindeki Ziraat Fakülteleri’nin sayısı göz önünde bulundurularak başvurularımız kabul edilmedi” dedi.
Ancak bölgeden gelen yoğun talepleri göz ardı edemediklerini vurgulayan Türkdoğan, YÖK’ün yürüttüğü “Dijital Tarım” projesine başvurduklarını duyurdu. Türkdoğan, “Özellikle tropikal meyve üretimi konusunda Alanya’dan ciddi bir talep geldi. Biz de bu alanda katkı sunmak istiyoruz. Tropikal meyvecilikle ilgili dosyamızı hazırladık ve YÖK’e sunduk. Şu an cevabını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
ASAYİŞ
14 Temmuz 2025ASAYİŞ
14 Temmuz 2025MANŞET
14 Temmuz 2025ASAYİŞ
14 Temmuz 2025EKONOMİ
14 Temmuz 2025ASAYİŞ
14 Temmuz 2025ASAYİŞ
14 Temmuz 2025