DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0532 -0.24%
ALTIN 2.279,410,10
BITCOIN 22849361,61%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Tatilciler oy vermek için havalimanına koştu

Tatilciler oy vermek için havalimanına koştu

ABONE OL
13:03 - 27 Nisan 2023 13:03
Tatilciler oy vermek için havalimanına koştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Yurt dışında yaşayan ve tatil için Antalya’ya gelen Türk vatandaşları Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci dönem milletvekili genel seçimleri için oy vermek için Antalya havalimanına koştu. İlk 4 saatte 100’e yakın vatandaş sandık başına giderek oyunu kullandı.

Tüm Türkiye’de hava alanlarında seçimlere 18 gün kala sandıklar kuruldu. Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün oy verme işlemi başladı. Bu çerçevede Antalya’ya gelen tatilciler için havalimanı içerisinde yurtdışı gidiş-geliş ve ortak alan bölümünde 3 ayrı noktada oy verme merkezi kuruldu. Oy verme merkezine gelen vatandaşlar görevliler tarafından yapılan kimlik kontrolünün ardından oylarını kullandı. Vatandaşlar sabah saat 08.00’den akşam saat 17.00’ye kadar oyunu kullanabilecek. Havalimanı içerisinde şuana kadar 100’e yakın kişinin oy kullandığı öğrenildi. İlk oyu kullanan vatandaşların heyecanlı oldukları gözlendi.

“Her şeyin çok iyi olacağı bir seçim ve bir yıl diliyorum”

Almanya’da yaşadığını belirten Taner Tuzun, “Tatile gelmiştim, oyumu kullandım. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Oyumu burada kullanmayı tercih ettim, kolay bir oy kullanma işlemi oldu” dedi. Fas’ta yaşadığını belirten Sevim Altın, “Her şeyin çok iyi olacağı bir seçim ve bir yıl diliyorum” sözlerine yer verdi. Hasan Kalkan ise şu sözlere yer verdi: “Kıbrıs’tan tatile gelmiştim. Vatandaş olarak görevimizi yerine getirerek, oyumuzu kullandım. İyi olan kazansın.” Hollanda’dan gelen Nuri Kocabaş, “Devletimize hayırlı olsun, ülkemize bir özlem var. Herkes sandık başına giderek oyunu kullansın” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.