DOLAR 32,5838 0.09%
EURO 35,0294 0.44%
ALTIN 2.421,68-0,04
BITCOIN 2095894-4,00%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
TATİLCİLERİN ALANYA’YA BAKIŞI NASIL?

TATİLCİLERİN ALANYA’YA BAKIŞI NASIL?

ABONE OL
15:23 - 12 Ağustos 2020 15:23
TATİLCİLERİN ALANYA’YA BAKIŞI NASIL?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın deneyimli turizmcilerinden ALTAV yönetim kurulu üyesi Şükrü Cimrin, ilk kez pandemi nedeniyle bu kış tesislerini kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Cimrin, tüm tedbirleri alarak 1 Temmuz’da tekrar açıldıklarını ve sertifikaya başvurup kısa sürede aldıklarını söyledi.

 

‘SERTİFİKAYI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ’

Cimrin, “Bugün de bu denetimlerden birinin içindeyiz ki bundan 1 ay önce bakanlığımız tüm tesisler için zorunlu hale getirdi sertifikayı. Biz turizm güvenlik sertifikasını bir zorunluluk değil olması gereken yani bu dönemde turizm yapmak istiyorsak nasıl yapabileceğimizin en önemli delili ve ispatı olarak görüyoruz. Çünkü gerçekten bu sertifikanın hem varlığı hem de gerçekten titizlikle uygulanması ve denetlenmesi hem tur operatörleri hem de dışarıda bizi izleyen kitlemize yabancı misafirlerimize güven veriyor. Hem buradan güvenli, mutlu turist fotoğrafları gönderebiliyoruz, çekimleri gönderebiliyoruz sosyal medyalarımızdan. Bunu yurt dışındaki tatil ihtiyacı içindeki binlerce misafirimiz de görüyor. Sonuna kadar destekliyoruz sertifikayı, içeriğini, sert bir şekilde denetlenmemizi personelimiz de bunu benimsemiş vaziyette” dedi.

‘HİÇBİR ŞEY ES GEÇİLMİYOR’

‘Bir süre böyle gidecek gibi. Güvenli turizm sertifikası içinde 130’dan fazla madde var. Bunlardan her birinin farklı gereksinimleri bulunmakta’ diye bilgi veren Cimrin, “Fiziki koşullar, dökümantasyon, personelin hazırlığı, işaretlemeler, tescille alınmış önlemler, dezenfeksiyon noktaları, bunların hepsi tek tek denetleniyor. Karantina odalarımız, bunların nitelikleri nasıl ayrıştırıldığı, büfele, sunumlar özellikle işaretlemeler, masa aralıkları, şezlong aralıkları bunların hepsine detaylı olarak bakılıyor. Hiçbir şey es geçilmiyor ve her ay düzenli denetimimiz var ve ara ara da ani denetimlerimiz var. Yani bir anda kapıda denetim ekipleri bulabiliyorsunuz. Bu da iyi bir şey. Ani denetim personelimiz de bu denetimlerin olabileceğini bildiği için hazırlıklıyız. Zaten içeride şu anda operasyonumuz devam ediyor” diye konuştu.

‘GERİ DÖNÜŞLER GAYET OLUMLU’

Belli bir dolulukla hizmet vermeye devam etiklerini ifade eden Cimrin, “Farklı milletlerden misafirlerimiz de gelmeye devam ediyor. Kendileriyle de sürekli görüşüyoruz. Yani bu aldığımız önlemleri, mesafeler, maskeler personelin gerçekten belli bir üniformaya girmiş olması, kendilerini rahatsız ediyor mu? tatil duygularını azaltıyor mu? diye sorduğumuzda ‘hayır son derece güvende hissediyoruz, Türkiye bu işi doğru yapıyor ve iyi ki gelmişiz’ geri dönüşünü düzenli olarak alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.