DOLAR 32,3854 0.2%
EURO 35,1054 -0.03%
ALTIN 2.324,860,25
BITCOIN 2283915-0,41%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
TDV Alanya’ya 11 bin fidan dikti

TDV Alanya’ya 11 bin fidan dikti

ABONE OL
12:59 - 1 Kasım 2022 12:59
TDV Alanya’ya 11 bin fidan dikti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türkiye Diyanet Vakfı “1 İyilik 1 Fidan” projesi kapsamında, Alanya’nın Güzelbağ Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınında zarar gören alanın yeniden yeşermesi için 11 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonunda, Almanya’da faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) destekleri, Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde ceviz, badem, zakkum, akasya türlerinden olan 11 bin fidanın dikim töreni geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınında büyük zarar gören Güzelbağ bölgesinde gerçekleştirildi. Törene, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Diriliş Ertuğrul dizisinde ‘Osman Gazi’ rolünü canlandıran ünlü oyuncu Emre Üçtepe, DİTİB Eyalet Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, Antalya İl Müftü Yardımcısı Selim Yazıcı, Alanya Müftü Vekili Mehmet Fatih Arslan, Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez ile çok sayıda Vakıf görevlisi ve gönüllüsü katıldı. Fidan dikim töreninde konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, ülkemizin orman varlığını artırmak, yanan ormanlık alanları yeniden yeşillendirebilmek için iki yıl önce başlattıkları “1 İyilik 1 Fidan” projesi kapsamında Türkiye genelinde bugüne kadar 750 bini aşkın fidanı toprakla buluşturduklarının bilgisini verdi. Güzelbağ Mahallesi’ndeki yangında zarar gören ormanlık alanı yeniden yeşertebilmek için ilk etapta 11 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, fidan dikim çalışmalarının bölgede devam edeceğini belirten Genel Müdür Turan, “Ülkemizde yanan ormanlık alanlarımızı ‘nasıl telafi edebiliriz’ düşüncesi ile böyle bir kampanya başlattık. Kampanya kapsamında bugün burada 11 bin fidanı hayırseverlerimizin destekleriyle toprakla buluşturduk. 50 bin civarı fidanı daha önümüzdeki süreçte burada toprakla buluşturacağız inşallah” ifadelerini kullandı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) ‘Sizden herhangi biriniz kıyamet kopuyor olsa dahi elindeki fidanı diksin’ öğüdünü hatırlatan Turan, “Fidan, ağaç olmazsa olmazımız olan oksijenimizin ana kaynağıdır. Meyvesinden tüm canlılar istifade eder. Onun üretmiş olduğu oksijenle hayat bulmuş oluruz. Oturduğumuz masamız, sandalyemiz, evimizin çatısı, kapısı dolayısıyla her şeyimiz ağaç, her şeyimiz toprak. Biz bu toprağa vefalı davranmaz isek hayatın tüm canlılara zarar vermesi kaçınılmaz akıbettir” dedi.

‘İYİLİK BU MİLLETE YAKIŞIYOR’

“Türkiye Diyanet Vakfı olarak nerede bir iyilik varsa biz oradayız. İyiliğin dünyada hâkim olması için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz” diyen Turan, şöyle devam etti: “Siz hayırseverlerimiz, görevli ve gönüllülerimizle beraber daha fazla büyüyeceğiz, daha fazla iyiliğin yayılması için gayret sarf edeceğiz. İyilik bu millete yakışıyor. İyi olmak bu milletin şiarındandır.” Genel Müdür Turan, katkılarından dolayı DİTİB’e ve iş birliğinden dolayı Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Törende konuşmaların ve yapılan duaların ardından ceviz, badem, zakkum ve akasya türlerinden olan fidanlar, Vakfın görevli ve gönüllüleri ile bölgedeki orman işletme görevlilerince toprakla buluşturuldu. Gerçekleştirilen fidan dikimleri ile Güzelbağ’da 11 bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturuldu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.