DOLAR 32,3277 0.23%
EURO 35,1188 -0.05%
ALTIN 2.303,521,16
BITCOIN 23041753,05%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
TOKLU, ERDOĞAN’IN DOĞAL GAZ MÜJDESİNİ DEĞERLENDİRDİ

TOKLU, ERDOĞAN’IN DOĞAL GAZ MÜJDESİNİ DEĞERLENDİRDİ

ABONE OL
17:27 - 21 Ağustos 2020 17:27
TOKLU, ERDOĞAN’IN DOĞAL GAZ MÜJDESİNİ DEĞERLENDİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Türkiye’ye verdiği doğal gaz müjdesini değerlendiren Başkan Toklu, “Türkiye için tarihi bir güne tanıklık ediyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir beklenen müjdeli haberi verdi. Dolmabahçe’den ulusa seslenen Erdoğan, Karadeniz Sakarya Havzası’nda Fatih Sondaj Gemisi’nin 320 milyar metreküplük bir doğal gaz rezervi keşfettiğini açıkladı. Ülkemizin cari açığının en büyük nedeni olan enerji konusunda atılan bu dev adımı AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Toklu değerlendirdi. Başkan Toklu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve emeği geçen isimlere teşekkür ederek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi açıkladı. Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdik. Fatih Sondaj Gemimiz Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti. Milletimize ve Ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK

Bu tarihi günün önemini anlatan Başkan Toklu, “Ülkemizin en büyük ithalat kalemi enerjiydi. Doğal gaz konusunda atılan bu adımla ülkemizin cari açığı neredeyse bitecek ve dışa bağımlı bir ülke olmayacağız. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bugüne kadar enerji bağımlığı nedeniyle ülkemiz zor zamanlar geçirdi ve hep tehditler aldı. Bugün açıklanan müjde Büyük Türkiye yolunda atılan en büyük adımdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Her arayan bulamayabilir ancak bulanlar arayanlardır” diye konuştu.

“İNŞALLAH ALANYA’YA DA DOĞAL GAZ GELECEK”

Başkan Toklu, Alanya’ya da doğal gaz gelmesi için yapılan çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Doğal gazın Alanya’ya gelmesi için her zaman girişimleri olan başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere tüm bölge milletvekillerimize de teşekkür ederiz. Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. İnşallah bu sürecin devamında Alanya’ya da doğal gaz gelecek ve vatandaşlarımız ucuz fiyatlarla doğal gazla buluşacak.” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.