DOLAR 32,3482 0.29%
EURO 35,1415 0%
ALTIN 2.307,151,31
BITCOIN 22854122,57%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Toroslarda eriyen kar sularının oluşturduğu Dimçayı ilgi odağı

Toroslarda eriyen kar sularının oluşturduğu Dimçayı ilgi odağı

ABONE OL
10:12 - 12 Temmuz 2022 10:12
Toroslarda eriyen kar sularının oluşturduğu Dimçayı ilgi odağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da eriyen kar sularının doldurduğu Dimçayı, sıcaktan bunalan yerli ve yabancıların akınına uğruyor.
Alanya’da bulunan Dim Çayı yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor. Kent merkezinde aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar soluğu eriyen kar sularının aktığı Dimçayı’nda alıyor. Toroslarda eriyen kar suları Dim Vadisi boyunca ilerleyerek denize dökülüyor. Kentteki bunaltıcı havada denize girmek istemeyen vatandaşlar çay üzerine kurulu tesislere yöneliyor.
Dimçayı’nın serin suları nedeniyle denize gitmediklerini belirten Elif Altaç, “Kent merkezi çok sıcak olduğu için daha çok Dimçayı’nı tercih ediyoruz. Daha çok serin olduğu için iyi geliyor. En çok buraya geliyoruz. Deniz suyu tuzlu, bir de yoruyor. Çok da sıcak olduğu için biraz suyu da yakıyor açıkçası o yüzden buranın suyu temiz olduğu için biz de burayı tercih ediyoruz. Sadece yerlilerde değil, yabancılarda çok fazla geliyor” dedi.

“Alanya’ya gelen arkadaşlarımı muhakkak buraya getiriyorum”

Alanya’ya ziyaretine gelen arkadaşları ve yakınlarını Dimçayı’na getirdiğini söyleyen Sıla Arıcı, “Dağlardan geldiği için su o kadar soğuk ki. Herkesin tercih edebileceği bir yer. Turist akınına o kadar çok meyilli bir yer. Benim yakınlarım, arkadaşlarım kimler gelirse gelsin ben her daim buraya getiriyorum. Çok serin, çok güzel, çok eğlenceli bir yer. Başka bir yere gitmiyorum. Eğleniyorum havuza girmesem bile Dimçayı’na giriyorum. O kadar güzel ki çay en azından insanın kendine getiriyor. Ben hangi arkadaşımı getirirsem burayı hiçbir zaman unutmuyor. Her şeyiyle güzel. Doğasıyla, yeşilliği ile çayıyla her şeyiyle mükemmel” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.