DOLAR 32,3691 0.15%
EURO 35,0304 -0.18%
ALTIN 2.321,810,11
BITCOIN 2272281-0,67%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
TRABZONSPOR MAÇINDA KÜFÜRLÜ ATIŞMA

TRABZONSPOR MAÇINDA KÜFÜRLÜ ATIŞMA

ABONE OL
06:04 - 23 Haziran 2020 06:04
TRABZONSPOR MAÇINDA KÜFÜRLÜ ATIŞMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Süper Lig’in 28. haftasında Alanya’ya lider gelen Trabzonspor, dün akşam Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Ziraat Türkiye Kupası’nın iki finalisti sahadan 1’er puanla ayrılırken maç sonunda iki takım yöneticileri arasında gerginlik yaşandı. Aytemiz Alanyapor, Süper Lig’de 28. haftanın kapanış maçında Bahçeşehir Okulları Stadı’nda Trabzonspor’u misafir etti. Alanyaspor’da mücadeleye Antalyaspor ile oynanan kupa maçından farklı olarak sağ bekte Juanfran’ın yerine Baiano ilk 11’de başladı.

Karşılaşmaya Alanyaspor kontrollü bir oyunla başlarken, konuk ekip Trabzonspor ise ileride baskıyla başladı. Alanyaspor, yedinci dakikada Caulker’in hatalı geri pası sonucu kalesinde golü gördü. Golü Sorloth’un pasında Abdulkadir Ömür kaydetti. Alanyaspor’un pozisyonlar bulduğu mücadelenin ilk devresinde hakem kararları Alanyaspor cephesinde oldukça tepki gördü. İlk devre biterken 45+1’nci dakikada N’Sakala’n ın pasında Cisse, eşitliği getiren golü kaydetti. Karşılaşmada ilk yarı karşılıklı atılan gollerle 1-1’lik skorla geçildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Trabzonspor kaleci Uğurcan’ın yerine Erce’yi oyuna alarak başladı. Konuk ekip 51’nci dakikada Filip Novak’ın golüyle yeniden skor üstünlüğünü yakaladı. Alanyaspor beraberlik çabalarına Trabzonspor savunması direndi. Maçın son bölümüne girerken iki takımdan da birer oyuncu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçın bu bölümünde tribünlerde de gerginlik yaşandı. Karşılaşmanın son anlarında ise Alanyaspor’un baskısı oldukça arttı. Alanyaspor maçın uzatma sürlerinde Tasos Bakasetas’ın uzaktan şutunda yeniden beraberlik golünü buldu. Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 2-2 berabere sonuçlandı.

Karşılaşma sırasında her pozisyonda itiraz eden Trabzonsporlu yöneticiler, son dakika golüyle adeta yıkıldı. Alanyaspor yöneticilerinin son dakika gol sevincini hazmedemeyen Trabzonsporlu yöneticiler tepki gösterdi. Ağız dalaşıyla başlayan tartışma Trabzon kafilesinden bir yöneticinin küfür etmesiyle kavgaya dönüştü. Gerginliği güvenlik güçleri araya girerek yatıştırmaya çalışırken, bu kez başka bir Trabzonsporlu yönetici sahaya atladı ve hakemlerin hakem ve futbolcuların soyunma odasına giden koridora yöneldi. Güvenlik güçlerinin zor anlar yaşadığı bu gerginlik güçlükle yatıştırıldı.

Mücadeleyi VIP tribününden izleyen az sayıdaki Trabzonsporlu yönetici, karşılaşmanın 2-2 sona ermesinin ardından Alanyaspor’un protokol tribününe saldırdı. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve beraberindeki yöneticiler, Alanyasporlu yöneticilere sözlü ve fiziki saldırıda bulundular. Uzayan tartışmalarda jandarma araya girmek istese de engelleyemedi. Konuk ekip başkanı Ahmet Ağaoğlu, bir ara tribünden sahaya atlayarak Alanyaspor Kulüp Müdürü Muhammed Ak’a fiziki şiddet uyguladı. Alanyaspor’un son dakika golü bulmasının ardından Ahmet Ağaoğlu’nun Alanyaspor yöneticilerine hakaret ettiği gözlenirken, güvenlik güçleri Ağaoğlu’nu sakinleştirmekte oldukça zorlandı.

Olayların yatışmasının ardından açıklamalarda bulunan Ahmet Ağaoğlu, “Yediğimiz gol sonrası Alanyasporlu yöneticiler tarafından inanılmaz küfürler yedik” iddiasında bulundu. Hasan Çavuşoğlu ise Ağaoğlu’nun, ağabeyi Ahmet Çavuşoğlu’na küfür ettiğini, bunun üzerine Ahmet Ağaoğlu’na, “O kişi benim ağabeyim. Vefat etmiş anneme küfür ediyorsun” dediğini, buna rağmen Ağaoğlu’nun küfre devam ettiğini, kendisine yumruk vurmaya dahi çalıştığını söyledi. Çavuşoğlu ayrıca jandarmaya giderek Ağaoğlu’ndan şikayetçi oldu.

“Ahmet Ağaoğlu, maçtan sonra önüne gelen herkese tekme tokat giriyordu” diyen Çavuşoğlu, ”42 yıldır futbolun içindeyim, hayatımda böyle bir rezalet görmedim. Ahmet Ağaoğlu, benim en büyük ağabeyime ana avrat küfretti. Bana da küfretti, yumruk atmaya kalkıştı. Ahmet Ağaoğlu ölmüş anneme küfretti. Kendisinden şikayetçi oldum. Bağıra bağıra herkese saldırdı” dedi. Hüseyin Çimşir’in de yöneticilere küfür ettiğini iddia eden Çavuşoğlu, ”Trabzonspor’un teknik direktörü de bizim yöneticimize küfretti. Bunu yukarıdan duydum. Biz Alanyaspor olarak her zaman beyefendiliğimizi, kendimize yakışanı yaptık. Finalde gider maçımızı oynarız. Yenersek mutlu oluruz, yenemezsek tebrik ederiz. Ahmet Ağaoğlu alkollüydü. İçki kokusundan midem bulandı” diye konuştu.

Çavuşoğlu’na jet hızıyla cevap veren Ağaoğlu, bu iddiaların iftira olduğunu dile getirdi ve ”Şu an alkol muayenesine giriyorum. Hayatım boyunca alkol almadım, hepsi iftira. Ölmüş anneme arkadan onun ağabeyi küfretti. Ben de ona cevap verdim, o yüzden ortalık karıştı. Konuşmanızın bitmesini bekliyorum” dedi. Alkol muayenesine gireceğini açıklayan Ağaoğlu, “Uçağı bekletiyoruz. Karakoldan ekip talep ettik, alkol muayenesine gireceğim. Anasından doğduğundan beri alkol almamış birinden kaç promil alkol çıkacak göreceğiz. Bizim bulunduğumuz tarafa küfürler ederek gelen insan, ağabeyiymiş. Bizim bulunduğumuz bölüme kadar gelip ağza alınmayacak küfür etmesini gerektirecek ne vardı?” ifadelerini kullandı.

Küfürlere maruz kaldıklarının altını çizen Ağaoğlu, ”Kimse bize küfretmedi, bize sataşmadı, hakaret etmedi. Biz de köyün delisiyiz. Yetmedi bana saha içinden küfredildi. Bu neyin savaşıdır, neyin kavgasıdır, neyin gerginliğidir? Bizim tribünden bağırmışlar maç boyu. Siz hiç mi bağırmadınız? Bizden kimse kalkıp, arkadan dolaşıp, onların tribüne gidip hakarette bulunmadı” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.