DOLAR 32,4962 -0.17%
EURO 34,9803 0.37%
ALTIN 2.439,120,67
BITCOIN 20972220,06%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Trafik kazası sonrası ‘asit’ paniği

Trafik kazası sonrası ‘asit’ paniği

ABONE OL
14:01 - 3 Mayıs 2023 14:01
Trafik kazası sonrası ‘asit’ paniği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Manavgat’ta kamyon ile tur otobüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada, şans eseri kimsenin burnu bile kanamadı. Kaza sırasında çarpmanın şiddetiyle kamyonun üzerinde bulunan asit tankları zarar görürken, yola dökülen asit nedeniyle büyük panik yaşandı. Maske takan itfaiye ve trafik ekipleri, vatandaşların asitten etkilenmemesi için araç sürücülerini camlarını kapatması, motosiklet sürücülerinin de kaza yerinden geçerken nefes almamaları konusunda uyarıda bulundu.

Kaza; Manavgat-Antalya D-400 Karayolu’nda dün öğle saatlerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Nail Tekin’in kullandığı 31 LU 444 plakalı tur otobüsüyle, Gafur Erşahin’in kullandığı 34 BZG 702 plakalı kamyonun çarpıştı. Kaza sırasında kamyonun kasasında bulunan ve içerisinde havuzlarda kullanılan asidin bulunduğu dev varillerin zarar görmesi nedeniyle yola asit döküldü. Etrafa yayılan koku çevredeki vatandaşları ve yoldan geçen sürücüleri rahatsız etti. Kamyon içerisinde sıkıştığı belirtilen araç sürücüsü Gafur Erşahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimine bağlı kurtarma ekibi tarafından araçtan çıkarılarak ambulansla hastaneye götürülürken, araç sürücüsünün kazada yaralanmadığı, tanklardan sızan asitten etkilendiği belirlendi. Araç sürücüsü devlet hastanesinde müşahede altında bulunduruldu.

İtfaiye ve trafikten maskeli önlem

Yine yola saçılan asitten vatandaşların zarar örmemesi için itfaiye görevlileri seferberlik ilan etti. Gaz maskesi ve eldivenle asidin dökülmesini engelleyemeyen ekipler, tek şeritten verilen yola çıkarak araç sürücülerini camlarını kapatmalarını, motosiklet sürücülerini de olay yerinden nefes almadan geçmeleri konusunda uyardılar. Maskeli itfaiye ve maskeli trafik ekipleri yoldan geçenlerin dikkatini çekti.

Kaza anı güvenlik kamerasına

Güvenlik kamerasına yansıyan kazanın ardından asidin etrafa yayılabileceği endişesiyle yol kuruyuncaya kadar yıkanmazken, trafik görevlisi kamyonu bulunduğu yerden toprak bir zemine çekti. Diğer taraftan kamyonun arkadan çarptığı tur otobüsünde bulunan yolcular olay yerine gelen başka bir otobüsle yollarına devam etti. Kazanın ardından çalışmadığı için yoldan çekilemeyen otobüs, tamirci ve çekicinin gelmesinin ardından yaklaşık 3 saat sonra yoldan kaldırılırken, yol yıkandıktan sonra trafiğe tamamen açıldı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.