DOLAR 32,5649 0.15%
EURO 34,8789 0.6%
ALTIN 2.429,28-0,13
BITCOIN 21654580,83%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
TUI OTELLERİNİ SATIYOR. PEKİ ALANYA’DAKİ OTEL?

TUI OTELLERİNİ SATIYOR. PEKİ ALANYA’DAKİ OTEL?

ABONE OL
12:13 - 28 Haziran 2020 12:13
TUI OTELLERİNİ SATIYOR. PEKİ ALANYA’DAKİ OTEL?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER: ALPER KUTAY

TUI otellerini satacak, 1.8 milyar kredi krizi aşmaya yetmedi. Alman hükümetinin sektörden gelen tepkilere rağmen gruba 1.8 milyar Avro kredi sağladığı TUI krizi aşamıyor. Grup, aldığı küçülme kararı çerçevesinde mülkiyetindeki otelleri satacak. TUI’nin Alanya’da, Konaklı Mahallesi’nde Tui Blue Pascha Bay Otel adlı bir işletmesi var. Satılacak oteller arasında bu tesisin de olduğu iddia ediliyor.

TUI CEO’su Fritz Joussen’in Frankfurter Allgemeine Zeitung’da yer alan söyleşisinde sağlanan desteklere rağmen krizi aşamadıklarını bu nedenle “Otel gibi varlıklarımızı satıp gemicilik bölümüne yeni ortaklar alacağız” diyor.

Joussen, TUI Group olarak mayıs ayında küçülme kararı aldıklarını anımsatarak, karar çerçevesinde 8.000 bin çalışanı işten çıkılacağını, karar gereğince az kârlı iş alanlarından çıkacaklarını Fransa’daki seyahat acenteleri ağını bu nedenle kapattıklarını belirterek koronavirüs salgını ortamında geçen üç aylık süre içinde işlerin iyileşmediğini, sorunların arttığını, bu nedenle artan nakit gereksinimini karşılamak için bazı varlıkları elden çıkaracaklarını söylüyor.

TUI CEO’su “Otelcilikte geniş bir portföye sahip olmak önemli. Ama bunların hepsinin mülkiyetimizde olması şart değil. Bu dönemde yalnız istisnai durumlarda otellere sahip olmak zorundayız” diyor. TUI Group bünyesinde çeşitli ülkelerde; mülkiyet, işletme ve franchise olmak üzere toplam 411 otel var. TUI’deki otellerin yüzde41’i kendi mülkiyetinde, yüzde 46’sı yönetimi kendisinde, yüzde 12’si kirada ve yüzde 1’i franchise

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.