DOLAR 32,3588 0.26%
EURO 35,1093 -0.15%
ALTIN 2.306,451,28
BITCOIN 22884013,40%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
TURİSTLER KURALLARI İHLAL EDİYOR

TURİSTLER KURALLARI İHLAL EDİYOR

ABONE OL
14:05 - 26 Eylül 2020 14:05
TURİSTLER KURALLARI İHLAL EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Antalya’nın turistik Şirinyalı Sosyete Pazarı’nda, tüm uyarı ve denetimlere rağmen sosyal mesafeye dikkat edilmezken, turistlerin ise maske takmadığı ya da hatalı taktığı görüldü. Zabıtanın uyarısına, “Tamam, özür dilerim” diye karşılık veren turistler daha sonra maskelerini taktı. Muratpaşa İlçesi Şirinyalı Mahalesi’ne cumartesi günü kurulan ‘Sosyete Pazarı’ yerli, yabancı herkesin ilgisini çekiyor. Birbirinden farklı sebze ve meyvelerinin yanı sıra, kaliteli giyim eşyalarıyla ucuza alışverişin konumu durumundaki pazarda, bu hafta sonunda da yoğunluk yaşandı. Tezgahlar korona virüs önlemlerine göre aralıklarla kuruldu ve yürüyüş yolları genişletildi. Muratpaşa Belediyesi’nden 8 kişilik zabıta ekibi pazarın hem içi hem dışarısında görev yapıyor. Sık sık pazarda denetim yapan zabıta ekipleri maske takılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması noktasında hem esnafı hem de müşterileri uyardı. Pazarcı esnafının büyük çoğunluğunun maskeli olduğu pazarda, turistlerin ise bu kuralı ihlal ettiği görüldü.

MASKE TAKMADILAR

Zabıtanın uyarmasının ardından turistler, kolunda, çantasında, cebinde taşıdığı maskelerini, ‘Tamam, özür dilerim’ diyerek ardından taktıkları görüldü. Maske takmayan bazı turistlerin ise görüntülenmekten kaçındıkları gözlemlendi. Bazı turistler ise görüntülendikleri anlayınca hemen maskesini taktı. Bir kadın turist ise zabıtanın ikinci uyarısının ardından maskesini güçlükle taktı.

SOSYAL MESAFE UYARISI

Turistlerin özellikle tekstil ürünlerinin bulunduğu tezgahlara yoğunlaştıkları ve burada sosyal mesafe kuralını da ihlal ettikleri farkedildi. Zabıta bu tezgahlardaki esnafı da sosyal mesafeyi ayarlamaları konusunda uyardı. Bir esnaf ise alışveriş yapan yabancı müşterilerine dezenfektan sıktı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.