DOLAR 32,4297 0.16%
EURO 35,6373 0.53%
ALTIN 2.323,210,19
BITCOIN 22961162,48%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Turistleri uyku ilacıyla uyutup soydular

Turistleri uyku ilacıyla uyutup soydular

ABONE OL
10:16 - 24 Şubat 2022 10:16
Turistleri uyku ilacıyla uyutup soydular
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Antalya ve İstanbul’da yol sorma bahanesiyle tanıştıkları turistlerin içeceklerine uyku ilacı katıp cep telefonu ve kredi kartlarını çalan, ardından da elde ettikleri paralarla kuyumculardan altın alan yabancı uyruklu 2 şüpheli, polisin operasyonuyla Muğla’da yakalandı. Tutuklanan şüphelilerin turistlere kurdukları tuzak ve çaldıkları paralarla kuyumcudan altın almaları ve bozdurma anları güvenlik kameralarına yansıdı.
İngiliz turiste hayatının şokunu yaşatan olay, 8 Şubat Salı günü saat 16.30 sıralarında Muratpaşa’da Şirinyalı Mahallesi’nde yaşandı. Yabancı uyruklu Mokhles Kouakbi, yol sorma bahanesiyle İngiliz turistle tanıştı. Ardından bir mekana giden ikiliden Kouakbi, İngiliz turistin içeceğine iddiaya göre uyku ilacı karıştırarak bilincini kaybetmesini sağladı. Turiste ait cep telefonu ve kredi kartını alan şüpheli, Muratpaşa’da  farklı tarihlerde çeşitli kuyumculardan yaklaşık 135 bin TL değerinde altın aldı. Kouakbi, suç ortağı yabancı uyruklu Hüseyin Hasan ile birlikte farklı kuyumcularda altınları bozdurup Muğla’nın Fethiye ilçesine kaçtı.

Kameralar didik didik incelendi, operasyon düğmesine basıldı

İngiliz turistin ihbarı üzerine Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, olayın gerçekleştiği mekanlarda ve kuyumcularda güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler, şehir değiştiren şüphelilerin izini sürerek operasyonu başlattı. Muğla’da kıskıvrak yakalan şüpheliler, Antalya’ya getirildi. Yapılan sorgulamada Mokhles Kouakbi’nin İstanbul’da aynı yöntemlerle 4 farklı turistin telefonları ve kredi kartlarını aldığı tespit edildi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İngiliz turist: “Olan biten hiçbir şeyi hatırlamıyorum”

Mağdur İngiliz turist ise, polise verdiği ifadede bilinci kapandıktan sonra kendine gelene kadar geçen süre zarfında olan biten hiçbir şeyi hatırlamadığını söyledi.
Öte yandan, Mokhles Kouakbi’nin İngiliz turistle bir mekandaki anları güvenlik kamerasına yansıdı. İngiliz turiste içeceğini içmesi konusunda telkinde bulunan şüphelinin ne kadar içtiğini de iyice kontrol ettiği görüntülere yansıdı. Görüntülerin devamında ise Mokhles Kouakbi ve Hüseyin Hasan’ın turistlerden aldıkları cep telefonu ve kredi kartlarından elde ettikleri paralarla kuyumculardan altın almaları ve bozdurmaları yer aldı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.