DOLAR 32,5189 0.29%
EURO 34,6031 0.22%
ALTIN 2.498,490,63
BITCOIN 2039518-0,92%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
TÜRK HAVA KURUMU 96 YAŞINDA

TÜRK HAVA KURUMU 96 YAŞINDA

ABONE OL
14:21 - 16 Şubat 2021 14:21
TÜRK HAVA KURUMU 96 YAŞINDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Hava Kurumu (THK) bugün 96. yaşını kutluyor. Alanya THK Şube Başkanı Emine Keyaoğlu, yapmış olduğu açıklama ile 96. yıldönümü kutladı.

Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şube Başkanı Emine Keyaoğlu, THK’nın kuruluşunun 96. yıldönümünü kutladı. Türk Tayyare Cemiyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ellerinde şekillenerek Türk Havacılığının büyümesinin ve gelişmesinin temelinin atıldığını belirten Keyaoğlu, 16 Şubat 1925’de ‘Türk Tayyare Cemiyeti’ bugünkü adıyla Türk Hava Kurumu kurulduğunu, tüzüğünün de bizzat Atatürk tarafından tespit edildiğini belirtti.

Keyaoğlu, Türk Tayyare Cemiyeti’nin açılış töreninde, Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir, çünkü göklerini koruyamayan milletler yarınlardan asla emin olamazlar. Her işte olduğu gibi havacılıkta da en yüksek seviyede, göklerde bizi bekleyen yerini az zamanda dolduracaksın. Ey Türk Genci! Kısa zamanda gökte seni bekleyen yerini alacaksın. Yoksa o yeri başkaları istila eder ve işte o zaman bu ülke ve ulus elden gider” sözleriyle gelecekte savaşların göklerde olacağını ve hâkimiyetin göklerdeki güce bağlı olduğunu vurguladığını belirterek şunları söyledi:

“Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda her şeyiyle millete ait Türk Hava Kurumu, zorluklar karşısında yılmadan millet ve devlet hizmetinde vatanperver havacılar yetiştirmeyi kendisine ülkü edinmiştir. Kurulduğumuz günden beri hep beraber, Atatürk’ün açtığı yol ve gösterdiği ülküde, çağdaş medeniyetleri geçme hedefi olan Türkiye’ye katkı için yorulmak nedir bilmeden, havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Türk Hava Kurumu, devlet bütçesinden pay almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre zekât, bağış ve diğer ticari gelirleri ile Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitemizin kurulmasıyla büyük bir idealimizi gerçekleştirdik. Havacılık aşkını toplumumuza aşılamayı hiç durmadan sürdürüyoruz. Bu yıl da 96 senedir yaptığımız gibi pahalı havacılık eğitimlerini milletimizin kurumumuza sağladığı destekler sayesinde, gençlerimize ücretsiz olarak sunuyoruz. Amacımız Türkiye’yi dünya çapında bir havacılık merkezi haline getirmektir. Avrupa kıtasının en modern helikopter filosuyla Türkiye’nin 17 noktasında Sağlık Bakanlığımız çatısı altında gece gündüz demeden hava ambulans hizmeti veriyoruz. Ambulans uçaklarımızla organ bekleyen hastalara jet hızıyla organ taşıyoruz. Uçuş Akademimizde verdiğimiz eğitimlerle dünya semalarında gururumuz olan pilotlar yetiştiriyoruz. Türk Hava Kurumu uçan bir Türk ulusu yaratmak, gençlerimize havacılık ilgi ve sevgisini aşılamak amacıyla Havacılık ve Eğitim Merkezlerimizde her yıl binlerce havacılık sevdalısına tüm başlangıç kurslarını ücretsiz olarak vermektedir.”

THK’nın ücretsiz kursları

-Model uçak kursu
-Planör kursu
-Serbest Paraşüt kursu
-Yamaç paraşüt kursu
-Yelken kanat kursu
-Uçuş simülatörü pilotaj kursudur.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.