DOLAR 32,4752 -0.21%
EURO 34,9784 0.35%
ALTIN 2.435,280,51
BITCOIN 21024430,89%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘TÜRKİYE’DE DURUM DAHA DA VAHİM OLACAK’

‘TÜRKİYE’DE DURUM DAHA DA VAHİM OLACAK’

ABONE OL
15:47 - 11 Nisan 2020 15:47
‘TÜRKİYE’DE DURUM DAHA DA VAHİM OLACAK’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, sokağa çıkma yasağının geç saatte ilan edilmesini eleştirerek, ülkede durumun daha vahim bir hal aldığını ifade etti.

 

Türkiye’de dün gece yarısından itibaren 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kararın ardından bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, hükümeti kararın alındığı saatin yanlış olduğunu düşünmesi sebebiyle eleştirdi. Karadağ açıklamasında şu konulara değindi:

“HÜKÜMET ALDIĞI KARARI ACEMİCE YANSITTI”

“Bilindiği gibi ülkemizi ve Alanya’yı tehdit eden korona virüsü ülkemizde ikinci aşamasına geçtik sayılır. Cumartesi ve Pazar günü iki günlük sokağa çıkma yasağı koyuldu. Belki bu daha önce yapılması gereken bir karar iken sadece iki günlük olması bu corona virüse karşı alınacak tedbirleri çok daha eksik bırakacak. Bunun süresinin daha da uzatılıp hiç olmazsa kuluçka süresini evde geçirilmesi dolayısıyla daha iyi mücadele verileceği kanısındayım. Ancak bu sokağa çıkma yasağının ilanı ise çok çok yanlış olmuştur. Gece saat 23.00-23.30 gibi bu yasağın ilan edilmesiyle birlikte tüm insanlar market ve fırınlara doluşarak çok olumsuz görüntüler vermiştir. Özellikle iki günlük bir sokağa çıkma yasağının getireceği bir fayda ne yazık ki bu sokağa çıkma yasağının gece vakti ilan edilmesiyle çok daha vahim bir hale gelmiş, insanlar korunmaz, birbiriyle kavga edecek şekilde bir yağmalama mantığıyla marketlere ve fırınlara doluşmuştur. İki günlük bir adım atalım derken belki de çok çok yanlış 10 kuruşluk bir zarara uğradık. Ülkemizde hala sokağa çıkma yasağı veya bir sıkı yönetim olunca hemen akıllara 12 Eylül gibi Türkiye’de bu zamana kadar uygulanan yöntemler akıllara gelmektedir. Evet o günler içerisinde sokağa çıkma yasanın o saatlerde ilan edilmesini bir mantığı var idi. Ancak bu virüsle savaş, bu topyekun bir savaş, bu tüm insanların alacak birlikte bir mücadele ederek alacağı bir savaş. Bunu daha önceden en azından bir gün veya iki gün öncesinden Cuma günü akşam gece saat 24:00’de sokağa çıkma yasa başlatılacak, deselerdi, bir takım tedbirler alınmasına vesile olması çok daha doğru olacaktı. ve yazık ki hükümet bu konuda da aldığı kararı da çok acemice yansıtmıştır.

 

“CHP’Lİ BELEDİYELERİ ENGELLEMEK, MÜCADELEYİ ENGELLEMEKTİR”

 

Büyükşehrin özellikle yardım paketleri yardım konusunda Cumhuriyet Halk Partisinin 11 Büyükşehir belediye Belediyesi‘ndeki bu yardımların engellenmesi korona virüs ya karşı alınacak yapılacak mücadeleyi sekteye uğratmaktadır. Halkın büyük bir oy oranıyla seçilmiş, halkla bütünleşmiş, halkın bir takım ihtiyaçlarını yerine getiren bir takım kurumlar var. Kesinlikle devlete karşı değil, devletin bir yan kuruluşu olarak hizmet vermekte. Bu hizmetler engellemek ne yazık ki yine bu koronavirüse karşı yapılacak olan mücadeleyi çok çok daha eksik bırakmıştır. Antalyamızda özellikle büyükşehrimiz, Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in talimatıyla 19 ilçemizde çok ciddi bir şekilde çalışmalar yapıyor. Bunları yakınen takip ediyorum. Kendileri sokağa çıkma yasağı ilan edilir edilmez bütün daire başkanlarıyla toplantı halinde olup, hepsine bir bilgilendirme zaten yapmıştır. Alanyamızda da bunun yankıları her alanda gözükmüştür. Tüm büyükşehir belediye personelleri çalışmalarına hızla devam etmektedir. Büyükşehir belediye başkanımız ve daire başkanlarımıza göstermiş olduğu çabalardan dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bizim 102 mahallemizin mahalle temsilcisi arkadaşlarımız gerçekten neler yapılması gerektiği konusunda sık sık birbirleriyle irtibat halinde olup, cansiperane yapılması gerekenleri kendilerini de koruma altına alarak büyük bir çalışma içerisine girmişlerdir. Ben buradan gerçekten 102 mahalle temsilcilerimizi tebrik ediyorum. Sağ olsunlar canlarına ortaya koyarak, halkımızın ihtiyaçlarını yerine getirmek için cansiperane bir çalışma göstermektedirler. Aynı zamanda yönetim kurulu üyelerimiz gerçekten şu an 102 mahallemizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını karşılamak için bir çalışma içerisindedir. Yönetim kurulu üyelerimizi de tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum, sağ olsunlar. Daha önce de belirttiğimiz gibi korona virüsdeki en fazla etkilenecek olan kesim tabii ki emeğiyle geçinen kesimlerdir. Ben burada merkezi hükümete birçok Cumhuriyet Halk Partisi’nin duyurduğu gibi şunu duyurmak istiyorum. Alanyamızın özellikle turizm işçileri için müthiş bir potansiyeli var. Turizm işçilerimizin maddi kayıplarını engellemek için hiç olmazsa sigorta giderlerinin karşılanması ve bu kayıplardan dolayı da asgari bir geçim yardımı yapılması çok çok önemlidir. Dolayısıyla her olağanüstü durumda olduğu gibi emeğiyle geçinen tüm insanlar gerçekten zor durumdadır. Emeğiyle geçinen tüm işçi kardeşlerimize el uzatması, kucak açması ve onların bir takım maddi sıkıntıların giderilmesi için elbirliği ile çalışma yapılması gerekmektedir. Ben buradan koronasız günler, herkese sağlıklı günler diliyorum.”

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.