DOLAR 32,5673 0.25%
EURO 34,7644 -0.03%
ALTIN 2.489,740,22
BITCOIN 20475172,35%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Türkiye’deki ilk tesisin temeli Alanya’da atıldı

Türkiye’deki ilk tesisin temeli Alanya’da atıldı

ABONE OL
09:46 - 7 Temmuz 2021 09:46
Türkiye’deki ilk tesisin temeli Alanya’da atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Avokado Tropik Meyve Entegre Tesisi’nin açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, sadece bir tesisin temelinin atılmadığını, bölgeye yeni bir üretim anlayışının getirildiğini söyledi.

MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından Türkiye’de ilk ve tek olacak Avokado Tropik Meyve Entegre Tesisi’nin temeli Alanya’da atıldı. İmamlı Mahallesi’ndeki tesisin temel atma törenine MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, MÜSİAD Alanya Şubesi Başkanı Mustafa Durusoy, ALMEY A.Ş. Genel Müdürü Naim Ergin, MÜSİAD üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 5 bin 666 metrekare arazi üzerine kurulacak, 2 bin 450 metrekare taban alanı olan 2 kattan oluşacak 1 bina, bin metrekareden oluşacak 1 fidan üretim serası, 1 tropikal meyve perakende satış yeri, 1 gübre ve zirai ilaç bayi, 1 sulama sistemleri satış yeri, 1 laboratuvar ile 1 örnek tropikal meyve bahçesinden oluşacak tesisin temel atma töreninde konuşan Ergin, MÜSİAD Alanya Şubesi olarak tarımda akıllarından geçenin Alanya avokadosu olduğunu söyledi. Ergin, “Temelini atacağımız bu tesise 20 Temmuz 2020’de şirketimizi kurarak adımımızı attık. İlk olarak bulunduğumuz araziyi alarak ardından AR-GE çalışmalarına başladık. Projemiz kapsamında önceliğimiz ücretsiz danışmanlık hizmeti vererek tarım yatırımcısının arazi, bahçe ve fidan seçiminde doğru seçim yapmasını sağlamak. Alanya avokadosu ve tropik meyvelerinin boylama, kalibre ve mumlama işlemleri uygulayarak katma değer sağlayacak ürünlerin üretilmesi uluslararası pazarda servisine kadar geniş bir yelpaze sunacak” dedi.

“ALANYA VE GAZİPAŞA’YA NEFES OLACAĞIZ”

Tesis için kendilerine destek verenlere teşekkür eden Durusoy da, “Proje ilk çıktığında zorlandık. Türkiye’de, Alanya’da örneği yok. Avokado Alanya için yeni bir ürün. Süreç içerisinde bazen yorulduğumuz, yıldığımız zamanlarımız oldu. İnşallah bu tesisimizle öncelikle Alanya’ya, Gazipaşa’ya, çiftçimize nefes olmak istiyoruz” diye konuştu.

“BÖLGEDEKİ ÜRÜNLERDE MARKALAŞALIM”

Kaymakam Ürkmezer ise, “Aslında burada sadece avokado ve tropik meyve entegre tesisinin temelini atmıyoruz. Bu aslında öncelikle bölge insanına duyulan güveni gösteriyor. Avokado burada yeni bir yatırım ürünü olsa da her geçen gün artan bir öneme haiz. Bu sadece Alanya’nın yatırım ortamına yapılan bir destek değil, ülkemize yapılan bir destek. Üretmemiz ve katma değeri olan ürünleri geliştirmemiz lazım. Bu yatırımlar çok geniş alanlarda sektörlere de katkılar sağlıyor. Biz de istiyoruz ki bulunduğumuz bölgedeki ürünlerde markalaşalım” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEYE YENİ BİR ÜRETİM ANLAYIŞINI GETİRECEĞİZ”

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan ise, “MÜSİAD Alanya’nın girişimciliği ile avokado ve tropikal ürün işleme tesisinin temelini atıyoruz. Bunlar aynı zamanda katma değer içeren ürünler. MÜSİAD burada sadece bir işleme merkezi açmıyor. Bu bölgeye yeni bir üretim anlayışını getireceğiz” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da törene video konferans ile bağlanarak tesise katkı sunanlara teşekkür etti.

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.