DOLAR 32,5579 0.12%
EURO 34,9180 0.66%
ALTIN 2.430,91-0,07
BITCOIN 21668400,28%
Antalya
23°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
UÇUR YENİ BİR ÇED SÜRECİNE KARŞI UYARDI

UÇUR YENİ BİR ÇED SÜRECİNE KARŞI UYARDI

ABONE OL
09:58 - 9 Şubat 2021 09:58
UÇUR YENİ BİR ÇED SÜRECİNE KARŞI UYARDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da bulunan Aytemiz Akaryakıt Dolum Tesisi’nin büyütülmesi konusunda hukuki süreci yakından takip eden isimlerden olan Çevreci Yücel Uçur, mahkeme “DUR” dedi. Ancak şirket Danıştay’ a itiraz başvurusu yapabilir diyerek yeni bir ÇED sürecine karşı uyardı.

 

UÇUR, YENİ BİR ÇED SÜRECİNE KARŞI UYARDI

 

Aytemiz Akaryakıt Dolum Tesisi’nin büyütülmesi konusundaki hukuki süreci yakından takip eden Çevreci Yücel Uçur, ÇED sürecine dair açıklamalarda bulundu. Uçur ”İleride hatırlatmak amacıyla buraya küçük bir not düşelim; Bildiğiniz gibi ilçemizin ve ülkemizin en stratejik aynı zamanda turistik akaryakıt tesisinin kapasite artışına mahkeme “DUR” dedi. Ancak şirket Danıştay’ a itiraz başvurusu yapabilir. Bu aşamada da Alanya’ mız kazanırsa şirket bu defa yeni bir proje ile bakanlığa başvurup yeni bir ÇED süreci başlatabilir. Bu süreçte çok ciddi tecrübe kazanmış bir kardeşiniz olarak önerim,  “ACİLEN” 23.dönem milletvekilimiz Sn. Hüseyin Yıldız ve tüm siyasi parti ilçe başkanlarının, oda ve dernek başkanlarının bir canlı yayında biraya getirilmesidir. Konunun enine boyuna tartışılıp, önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleneceğinin belirlenmesi çok önemli. Yazdıkları, çizdikleri ve verdikleri pozlara baktığımda bu isimlerin Alanya için bir araya gelmek ve konuyu masaya yatırıp bu hatadan bir an önce dönmek için can atacaklarını düşünüyorum. Aksini nasıl düşünebiliriz ki?” ifadelerini kullandı.

 

“CANLI YAYINDA SÖYLENENLER ISLAK İMZA GİBİDİR”

 

Öte yandan ”Canlı yayında söylenenler ıslak imza gibidir” diyen Uçur Kutay Medıa Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kutay’dan bir program organize etmesi talebinde bulundu. Uçur “Sözünden dönen kendi fişini çeker. Olur da Alper bey gibi bir gazeteci bu programı organize eder ve katılmak istemeyen olursa yine kendi fişini çeker. Burası Ankara değil, Alper beyin stüdyosu da TBMM değil. Bu yayın da eğer gerçekleşirse ittifak görüşmesi olmayacak. Vatan Millet Sakarya diyeceksin, turizmden ekonomiye, salgından refüjdeki çiçeklere kadar Alanya’nın derdiyle dertleneceksin ama Alanya’nın telafisi olmayan yegane sorunu için Alanya’nın safında durmayacaksın??? Önümüz seçim gelmeyen kendi fişini çeker” şeklinde konuştu.

 

“HERKES TOPU BİRBİRİNE ATIYOR “

 

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ile arasında geçen diyalogu da anlatan Uçar “Burada ilk defa anlatıyorum; 2017 yılında birçok siyasetçi ile görüştüm bilmiyorlarmış gibi tüm süreci anlattım ama baktım ki herkes topu birbirine atıyor, birbirlerini suçluyorlar. Bu duruma açıklık getirmek için bir dizi telefon görüşmesi yaptım ve sonrasında; Ben, sn. Hüseyin Yıldız, Halil Okur ve Mustafa Alaettinoğlu hep birlikte sn. Mehmet Şahin’in ofisine gittik. Şahin başkana durumu anlattım ve “ Başkanım bu konu çok ama çok önemli, bu şirket yakın gelecekte çok ciddi kapasite artışlarına gidecek ve bunun telafisi mümkün olmayacak. Alanya’ya resmen ihanet ediliyor ama görüştüğüm her siyasetçi topu birbirine atıyor. Sevilen, sayılan ve karizmatik bir isimsiniz gelin tüm ilçe başkanlarını, kaymakam beyi, belediye başkanımızı davet edin, yukarıda salonda toplanalım ve herkes eteğindeki taşı bir döksün. Gerekirse bu görüşme kayıt dışı olsun” dedim. Çok uzatmayayım bu toplantı tabi ki olmadı, olamadı, olamıyordu… 3 ilçe başkanının ilk kez Yeşilöz’de toplanıp bir açıklama yapmasını sağlamak da pek kolay değildi ama diyalog yoluyla bu gerçekleşebiliyor. Şimdi fazla bir seçeneğimiz yok ama olur da Gaye hanım ya da Alper bey bu programı yapmaya karar verirlerse kırmızı hattan kayıt dışı olması talebiyle telefonlar yağmaya başlar. Bu noktada dik durmak Alanya’nın aleyhine olacak tüm teklif veya dolaylı tehditleri ifşa etmek gerekir. Tekrar ediyorum, yolları yaparsınız, parke taşlarını yenilersiniz, refüje çiçek de ekersiniz, mahmuz yapılır hiç dert etmeyin vurur kepçeyi yıkarsınız. Her şeyin telafisi var; Alanya’da telafisi olmayan yegane sorun akaryakıt tesisidir. Minicik bir sızıntı, bir kaza Covid virüsünü aratır” dedi.

 

USTA GAZETECİ KUTAY’A TEŞEKKÜR

 

Daha önce ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, Avukat Mehmet Can Karagöz ve Yücel Uçur’u Politika Kulisi programında ağırlayan usta gazeteci Alper Kutay’a teşekkür eden Uçur, “Çok teşekkürler Alper bey. Bu canlı yayın Alanya halkının, fotoğraflarına ya da gündelik sohbetlerine bakarak değerlendirdiği siyasileri gerçek anlamda analiz edebilmeleri için de çok önemli. Bakalım Alanya için kimler ben varım diyecek, kimler katılacak kimler katılmayacak. Geçmiş süreç hakkında neler konuşulacak neler ortaya çıkacak. Alanya’ lı işadamlarının bürokrasiye takılan işlerini hızlandırmak için milletvekillerini arayan, seferber eden ilçe başkanları acaba bu konu ile alakalı olarak parti milletvekillerini aramışlar mı ya da arayacaklar mı? TBMM ye bu konu ile alakalı olarak bir ziyaret yapmışlar mı? Muhtemel yeni bir ÇED sürecinde hep birlikte TBMM ye ve CS bakanlığının kapısına dikilecekler mi? Bu konu dert edilse ve birliktelik sağlansa aslında kalıcı çözüm çok kolay ama bunu kendilerine dert edecekler mi? Bakalım göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.