DOLAR 32,5996 0.37%
EURO 34,8348 0.27%
ALTIN 2.497,370,54
BITCOIN 21159535,71%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Ülkelerine sebze taşımak için Antalya’ya gelen 16 Ukraynalı şoför mahsur kaldı

Ülkelerine sebze taşımak için Antalya’ya gelen 16 Ukraynalı şoför mahsur kaldı

ABONE OL
10:47 - 4 Mart 2022 10:47
Ülkelerine sebze taşımak için Antalya’ya gelen 16 Ukraynalı şoför mahsur kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Ukrayna’ya sebze taşımak için Kumluca’ya gelen Ukraynalı tır şoförleri, ülkelerinde yaşanan çatışmalar nedeniyle ilçede mahsur kaldı.
Ukrayna’ya sebze taşımak için Kumluca’ya  gelen 16 tır şoförü, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle Kumluca’da beklemek zorunda kaldı. Şoförler, sebze ve meyve paketleme tesislerinin bahçesinde konaklamaya başladı. Kumluca Kaymakamlığı, tır şoförlerinin duş ve banyo ihtiyaçlarını gidermeleri için kapalı spor salonunun duşlarını tahsis etti. Kumluca Belediyesi’nin günlük iki öğün yemek verdiği Ukraynalı tır şoförlerine paketleme tesisi de sebze ve meyve veriyor, çay ihtiyaçlarını karşılıyor.

“Savaş çıkınca burada kaldılar”

Şoförlere yardımcı olan Belarus uyruklu Mikail Mişa, “Şoförler Ukrayna’ya sebze taşımak için geldiler. Ama savaş çıkınca mecbur burada kaldılar. Şoförlerin beyinleri ve gönülleri hep orada ama buradan gidemiyorlar. Gitmeleri için yük bulmaları lazım. En azından Ukrayna’ya yardım gönderebilirsek çok iyi olur. Çünkü ülkemize çok yardım etmek istiyoruz” dedi.

“Yardım götürmek için hazırız”

Yaşadıklarını anlatan Ukraynalı şoför Sırgy, “Ukrayna’ya sebze götürüyorduk. Orada savaş çıkınca mecburen burada kaldık. En kısa zamanda ülkemize dönmek istiyoruz. Dönerken yardım götürerek dönebiliriz. Burada herkes bize çok iyi davranıyor. Bizim her ihtiyacımızı karşılıyor. Yemek getiriyorlar” diye konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.