DOLAR 32,3792 0.13%
EURO 34,9912 -0.23%
ALTIN 2.324,570,22
BITCOIN 22970012,07%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Ulu: “Öğretmenlerin ahlakını kimse sorgulayamaz”

Ulu: “Öğretmenlerin ahlakını kimse sorgulayamaz”

ABONE OL
14:05 - 12 Eylül 2022 14:05
Ulu: “Öğretmenlerin ahlakını kimse sorgulayamaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Atanmayı bekleyen çok sayıda öğretmen adayı varken ihtiyacın ücretli öğretmenlerle karşılanmasına tepki gösteren TES Antalya 2 No’lu Şube Başkanı Burhan Ulu, “Alanya ölçeğinde 300’den fazla ücretli öğretmen görevlendirildi. Öğretmenin ücretlisi ve sözleşmelisi olmaz” dedi.

Türk Eğitim Sen Antalya 2 No’lu Şube Başkanı Burhan Ulu, yeni eğitim öğretim yılında eğitimin sorunlarının devam ettiğini söyledi. Ulu, “Bu sorunlar hem öğrenciler hem veliler hem de öğretmenler boyutunda. Birçok yerde bu yıl da 40-50 kişilik sınıflarda ders yapılmaya devam edileceği görülüyor. Bu ve benzeri sorunların halen devam ettiği acı bir gerçek. Atanmayı bekleyen bunca öğretmen adayı varken öğretmen ihtiyacı ücretli öğretmenlerle karşılanıyor. Alanya ölçeğinde 300’den fazla ücretli öğretmen görevlendirildi. Türkiye genelinde ise 100 bin civarında ücretli öğretmen var. Her zaman söylediğimiz gibi öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz. Öğretmen öğretmendir. Türk Eğitim-Sen’in bütün eğitim çalışanlarına verilmesini istediği eğitim öğretim ödeneği ne yazık ki bir belediyenin bölgesinde bulunan öğretmenlere yapacağı yardımdan daha düşük kaldı. Biz eğitim öğretim ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına her yıl enflasyon oranında artırılarak verilmesini istiyoruz. Eğitim öğretimin temel taşı olan öğretmenlerin sorunları her geçen gün giderek artıyor. Öğretmenlerinin itibarının yerle bir olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Atatürk’ün milletvekili maaşının öğretmen maaşına eşit olmasını istediği herkes tarafından biliniyor. Ne yazık ki günümüzde kamuda en az maaş alan meslek gruplarından birisi de öğretmenler” dedi.

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile sendika olarak 2006 yılından bu yana mücadele ettiklerini ve bunun öğretmenlerin haklı isteklerini dile getirdiği bir konu olduğunu vurgulayan Ulu, “1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nda öğretmenlik mesleği uzmanlık mesleği olarak tanımlanır. Zaten uzman olan öğretmenlere uzmanlık unvanı vermek adına sınav yapmak öğretmenlere yapılmış büyük bir haksızlık. Ayrıca, başöğretmenlik kavramı da bize göre yanlış. Çünkü bu ülkenin tek başöğretmeni vardır, o da Atatürk’tür. Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“AHLAKIMIZI SORGULAMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL”

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na ve YÖK’e promosyonların güncellenmesi için girişimde bulunulması talebinde bulunduğunu söyleyen Ulu, “2 No’lu Şube olarak biz de 2022’nin Mart ayından bu yana Alanya’da bu konuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Sonuç alınıncaya kadar da mücadelemiz devam edecektir. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında kamuoyu araştırma şirketi sahibi öğretmenlerin ahlakı ile ilgili haddini aşan ifadeler kullandı. Biz de diyoruz ki öğretmenlerin ahlakını sorgulamak kimsenin haddine değil. Kişi kendinden bilir işi sözünü hatırlatarak biz öğretmenler olarak ahlakımızdan şüphemiz olmadığı gibi ahlakımızın sorgulanmasına da müsaade etmeyiz” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.