DOLAR 32,5991 0.26%
EURO 34,8060 0.4%
ALTIN 2.402,09-1,25
BITCOIN 21581880,29%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
VALİ KARALOĞLU’DAN ALANYA UYARISI

VALİ KARALOĞLU’DAN ALANYA UYARISI

ABONE OL
07:46 - 6 Nisan 2020 07:46
VALİ KARALOĞLU’DAN ALANYA UYARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Vali Münir Karaloğlu, Antalya mülki idare amirleri ile gerçekleştirdiği video konferans toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Vali Karaoğlu, özellikle Alanya’daki Rus ve İran vatandaşlarının kurallara uymadığı ile ilgili şikayet aldıklarını belirtti.

Vali Münir Karaloğlu, Antalya mülki idare amirleri ve güvenlik birimleriyle korona virüs tedbirlerini değerlendirdiği video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Karaoğlu, “Özellikle İranlılar ve Ruslarla ilgili vatandaştan çok şikayet geliyor. ’Biz önlemlerimizi alıyor evimizde kalıyoruz, ancak onlar sokakta geziyor’ diyorlar. Yerleşik yabancılarımızın da kurallara uymalarını sağlayalım” ifadelerini kullandı.

İşte Karaoğlu’nun açıklamaları:

“Yoğunluğu azaltma noktasında parklarda, banklarda keyfi olarak oturanları uyaralım ve ceza yazmaktan çekinmeyelim. Bu kararları artık duymayan kalmadı. Tehlikesini de bilmeyen yok. Bizim amacımız ceza yazmak değil ama vatandaşımız da kendi sağlığını ve toplum sağlığını düşünmüyorsa, hala keyfi olarak gezmeye devam ediyorsa ona da ceza yazmamız gerekiyor. Gençler de keyfi olarak gezmesin, park ve bahçelerde oturmasın. Kimse kuralları suistimal etmesin. Hala ciddiye almayanlara ceza yazalım. Kimsenin keyfi olarak toplum sağlığını riske atmasına müsaade etmeyelim. İlçelerde dahil olmak üzere ne kadar hareketi azaltırsak bu salgını bertaraf etmemiz o kadar kolaylaşır.”

Alanya’da ve Konyaaltı’ndaki yerleşik yabancıların kurallara uymadığı yönünde çok şikayet alındığını belirten Vali Karaoğlu, yerleşik yabancılarında evde kalmasını sağlama hususunda daha dikkatli olunmasını gerektiğini belirterek, “Onlara da kuralları anlatalım. Onlar da kurallara uysun. Özellikle İranlılar ve Ruslarla ilgili vatandaştan çok şikayet geliyor. ’Biz önlemlerimizi alıyor evimizde kalıyoruz, ancak onlar sokakta geziyor’ diyorlar. Yerleşik yabancılarımızı da kurallara uymalarını sağlayalım” dedi.

Vali Karaloğlu “Her birinize ve personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık. Antalya’da şu ana kadar önlemler kontrollü bir şekilde gidiyor. Nüfus sayımız ile hasta sayımızı orantıladığımızda Türkiye’deki en iyi illerden bir tanesiyiz. İnşallah el birliği ile bu sıkı tutuşu devam ettirirsek, vaka sayılarını bu seviyede tutabilirsek krizden hızlıca çıkmış oluruz. Bizim Antalya’yı krizden çıkarken ayakta tutmamız lazım. Antalya’ya sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin de ihtiyacı var” dedi.

Toplantıda Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanları ile İl Emniyet Müdürü Antalya’ya giriş ve çıkışlarda kontrolün devam ettiğini belirterek, Gazipaşa’dan Kaş’a kadar kıyılar Sahil Güvenlik Ekipleri ve drone ile kontrol edilirken, 13 uygulama noktasında da kontrollerin sorunsuz devam ettiğini Antalya’ya ara yollardan girmeye çalışanları da yakalayarak cezai işlem yaptıklarını açıkladılar.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.