DOLAR 32,3157 0.2%
EURO 35,1169 -0.05%
ALTIN 2.293,750,73
BITCOIN 22906571,96%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
VEKİL BUDAK’TAN SERT ELEŞTİRİ

VEKİL BUDAK’TAN SERT ELEŞTİRİ

ABONE OL
13:06 - 8 Eylül 2020 13:06
VEKİL BUDAK’TAN SERT ELEŞTİRİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İş-Kur tarafından yayımlanan işsizlik maaşı verilerini değerlendirdi. Hükümetin çizdiği pembe tablonun gerçekleri yansıtmadığının işsizlik maaşı başvurularından anlaşıldığını dile getiren Budak, “İşten çıkarma yasağına rağmen sadece Temmuz ayında 96 bin kişi işsizlik maaşına başvurdu. Bu yılın ilk yedi ayında işsizlik maaşı başvurusu 1 milyon 66 bine ulaştı. İstihdam hızla eriyor. Hükümetin aldığı hiçbir önlem işe yaramıyor. Çalışanlar kaderine terk ediliyor. Gündemlerinde idam bile var, işsizler yok” dedi.

Hükümetin Temmuz ayında Meclis’ten geçirdiği mini istihdam paketinin işten çıkarmaları hızlandırdığını vurgulayan Budak, “İstihdamı koruma bahanesiyle Meclis’e getirdikleri yasa ile işten çıkarma yasağının kapsamını daraltan iktidar, yanlış politikaları ile krizin boyutunu her geçe gün daha da derinleştiriyor” diye konuştu.

 

“İSTİHDAM KALKANI DELİK DEŞİK”

 

Çetin Osman Budak konuşmasının devamında şunları söyledi: “Haziran ayında işsizlik maaşı başvurusu 50 bindi. İktidar temmuz ayında Meclis tatile girmeden apar topar bir torba yasa ile işten çıkarma yasağını esnetti.  Yasağa yeni istisnalar getirdi. Bu değişiklik hemen etkisini gösterdi ve Temmuz ayında işsizlik maaşı başvuruları iki katına çıkarak 100 bine ulaştı. İktidarın iş bilmezliği nedeniyle sadece bir ayda yüz bin kişi işinden oldu. İstihdam Kalkanı programı delik deşik. İşsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor, ancak faydalanabilen işçi sayısı her geçen gün daha da azalıyor. 96 bin kişi başvurmuş, sadece 27 bin kişiye maaş bağlanmış. Başvuran her 3 kişiden 2’si SGK’nın kapısından eli boş dönmüş. İktidar hem insanların işini korumuyor hem de yaralarını sarmıyor. Pandemi başladığından beri işsizlik sigortası ödeme şartlarının çalışanlar lehine iyileştirilmesi gerektiğini her fırsatta dile getirdik. Yetmedi kanun teklifi verdik, gündeme dahi almadılar. İktidarın gündemi işini kaybedenlere kapalı. İşini kaybeden 1 milyon insan iktidarın umurunda değil.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.