DOLAR 32,4958 -0.15%
EURO 34,9482 0.27%
ALTIN 2.435,060,50
BITCOIN 2063966-2,22%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Yalan Dünya Mağarası Alanya’dan gelen turistlerin akınına uğradı

Yalan Dünya Mağarası Alanya’dan gelen turistlerin akınına uğradı

ABONE OL
11:53 - 21 Nisan 2022 11:53
Yalan Dünya Mağarası Alanya’dan gelen turistlerin akınına uğradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Beyrebucak Mahallesi’nde bulunan 5 milyon yıllık Yalan Dünya Mağarası yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı

Gazipaşa’da 5 milyonluk tarihe sahip olan Yalan Dünya Mağarası halkın hizmeti açıldı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle son 2 yıldır Haziran ayında halkın hizmetine açılan Yalan Dünya Mağarası, bu yıl erken hizmete açıldı. Bu konuda bilgi veren Yalan Dünya Mağarası işletmecisi Mehmet Uncuoğlu, yerli ve yabancı turistlerin sabah kahvaltısı yaptıktan sonra mağarayı gezme imkanı bulduklarını söyledi.
Mağara işletmecisi Mehmet Uncuoğlu, “Gazipaşa’da koronavirüs nedeniyle birçok işyeri gibi bizim de işyerimiz etkilendi. Son iki yıldır mağaramız yaz aylarında hizmete açılıyor. Bu yıl salgın sürecinin normale dönmesinin ardından Nisan ayında işyerimizi halkın hizmetine açtık. Şimdi müşterilerimiz gelmeye başladı. İşyerimiz sabah 08.00’den akşam 18.00’a kadar açık. Hafta sonları köy kahvaltısı var. Güzel bir kahvaltı keyfi yaşamak isteyen herkesi mekânımıza davet ediyoruz” dedi.

GAZİPAŞA’YA 7 KİLOMETRE UZAKLIKTA

Beyrebucak Mahallesi’nde faaliyet gösteren Yalan Dünya Mağarası, ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yalan Dünya Mağarası, dikit, sarkıt ve sütunlardan oluşuyor. Yaz kış 28 derecelik ısıya sahip olan mağara 4 kilometre uzunluğa sahip. 2010 yılında Gazipaşa Kaymakamlığı ve Antalya Valiliği tarafından 450 metresi düzenlenip ışıklandırılan ve ziyarete açılan mağaranın astım hastalığına da iyi geldiği düşünülüyor. Yöre halkı tarafından bu amaçla kullanılıyor. Mağara sadece burada yaşayan özel bir yarasa cinsini de barındırıyor.

TURİSTLER HAYRAN KALIYOR

Bir kaç hafta önce hizmete açılan Yalan Dünya Mağarası, Alanya’dan gelen günü birlik turistlerin akınına uğradı. İlk olarak Güneyköy Mahallesi’nde bulunan delik denizi gezen turistler muz ve çilek bahçelerini yakından görme imkânı da bulunuyor. Yabancı turistler daha sonra 5 milyon yıllık Yalan Dünya Mağarasını ziyaret ediyor. Burada öğle yemeği yiyen turistler, cami ziyaretinden sonra tekrar Alanya’ya dönüyorlar.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.