DOLAR 32,3686 0.15%
EURO 34,9744 -0.31%
ALTIN 2.323,850,20
BITCOIN 22912882,11%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Yargıtay’ın bozduğu davadan müebbet çıktı!

Yargıtay’ın bozduğu davadan müebbet çıktı!

ABONE OL
14:44 - 15 Mart 2022 14:44
Yargıtay’ın bozduğu davadan müebbet çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Gazipaşa’da yaklaşık 5 yıl önce işlenen akraba cinayetinde karar verildi. Daha önce 18 yıl hapis cezası verilen ancak itirazların ardından Yargıtay tarafından bozulan davada akrabası Oğuzhan Yılmaz’ı av tüfeğiyle öldüren A.Ç.’ye müebbet hapis cezası verildi.

Gazipaşa’da 10 Ekim 2017 yılında yaşanan cinayet ile ilgili karar duruşması yapıldı. Akrabası Oğuzhan Yılmaz’ı av tüfeğiyle vurarak öldüren A.Ç., Alanya Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada müebbet hapse mahkum edildi.

YARGITAY KARARI BOZMUŞTU

2017 yılında işlediği cinayetten dolayı tutuklu yargılanan A.Ç., 2020 yılında 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu karar üzerine Oğuzhan Yılmaz’ın ailesinin avukatı Fırat Aksungur, zanlıya verilen cezanın az olduğunu belirterek karara itiraz etmişti. Ancak Aksungur’un itirazı bir üst mahkeme tarafından reddedildi. Av. Aksungur, kararı Yargıtay’a taşıdı. Ailenin avukatı Aksungur’un yaptığı itirazı değerlendiren Yargıtay, Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin A. Ç.’ye verdiği 18 yıl hapis cezası kararını bozdu. Kararın bozulmasının ardından yeniden yargılanmaya başlayan A.Ç. müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı.

AVUKATTAN KARAR YORUMU

Av. Aksungur, Alanya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararın ailenin acısını bir nebze de azalttığını belirterek, “Yargıtay’ın bozma kararı sonrasında Alanya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada müebbet hapis cezası kararı verildiği doğrudur. Türk Yargı Sistemi’ne olan güvenin isabetliliği bir kez daha görüldüğü gibi kamu vicdanının da rahatladığını düşünüyoruz. Ayrıca bu ve benzeri dosyaların aydınlatılmasında büyük emeği geçen Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkürü bir borç biliriz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine bir kez daha sabırlar diliyoruz” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Cinayet olayı, 10 Ekim 2017 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana gelmişti. Saat 02.00 sıralarında otomobiliyle gezen A.Ç., Karadağ mevkiinde akrabası Oğuzhan Yılmaz ve V.Ç. ile karşılaştı. İddiaya göre, aralarında husumet bulunan A. Ç. ile Yılmaz arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine otomobilinden av tüfeğini alan A.Ç., Oğuzhan Yılmaz’a ateş ederek olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri, Oğuzhan Yılmaz’ı ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne götürdü. Buradaki müdahalenin ardından Alanya’ya sevk edilen Yılmaz, kurtarılamadı. Akrabasını öldüren A.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.