DOLAR 32,5754 0.14%
EURO 34,9297 0.68%
ALTIN 2.436,260,16
BITCOIN 21711260,23%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
YASAĞA RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORLAR!

YASAĞA RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORLAR!

ABONE OL
12:24 - 11 Nisan 2020 12:24
YASAĞA RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORLAR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türkiye’nin örtüaltı üretim merkezlerinden Antalya’da üretim ve paketleme devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında tutulan çiftçiler işlerine dün kaldıkları yerden bugün devam ettiler.

 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sokağa çıkma yasağının açıklamasından yaklaşık bir saat sonra twitterdan mesaj yayınladı. İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesindeki “Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar” hükmünü hatırlatan Vali Münir Karaloğlu, genelgenin ilgili hükmü gereğince Antalya’da seralarda çalışmak ve toplanan ürünlerin hallere getirilmesi yasak kapsamında olmayacaktır” dedi.

 

  PAKETLEME VE SEVKİYAT YAPILDI

 

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan çiftçiler bir gün önceden toplanmış olan ürünleri bu sabah saatlerinden itibaren  toptancı haline getirdi. Burada paketlenen ürünler komisyoncular tarafından ihracat yapan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerine satış yapan tüccarlar aracılığı ile sevkiyatı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, “Çiftçilerimiz sokağa çıkma yasağından muaf tutuldular. Gelişen ürünlerini toplayıp hale getiriyorlar. Her türlü sevkiyat yapılıyor. Domates biber patlıcan diğer çeşitlerimizde sıkıntı yok” dedi.

 

“ÜRETİMDE SIKINTI YOK”

Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ahmet Kaya da, “Hale sebze getirecek mühtahsiller sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Onun için hale sebze getiriyorlar. Üretimde sıkıntı yok. Biz de gelen malları değerlendirip sevkiyatını yapıyoruz” dedi.

Toptancı haline gelen küçük büyük tüm araçlar da dezenfekte tünelinden geçiriliyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.