Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 46’ya yükseltmesinin ardından, faiz artırımının sektörlere etkilerini değerlendiren sektör temsilcileri, faiz kararının döviz kurunun hareketlenmesi sonucunu doğuracağını ve maliyetlerde olumsuz artışların söz konusu olacağının altını çizdiler.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasaların ve ekonomistlerin yakından takip ettiği kritik bir kararla politika faizini beklentilerin üzerinde bir oranda artırdı. Politika faizi yüzde 46’ya, gecelik borçlanma faiz oranı da yüzde 49’a çıkarıldı.
Bu hamle, son dönemde yükselişini sürdüren enflasyonla mücadelede kararlılığın bir göstergesi olarak yorumlanırken, ekonomik büyüme ve istihdam üzerindeki potansiyel etkileri ise tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Alanya’da da kararı değerlendiren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (ALTİD) Burhan Sili, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hilmi Özdemir, Alanya Otelciler, Pansiyoncular, Lokantacılar, Kafeteryacılar, Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, faiz artırımının enflasyonla mücadele için olumlu olduğunu ancak maliyetlerin artışına yol açacağını belirttiler.
ASAYİŞ
10 Temmuz 2025ASAYİŞ
10 Temmuz 2025MANŞET
10 Temmuz 2025ASAYİŞ
10 Temmuz 2025EKONOMİ
10 Temmuz 2025ASAYİŞ
10 Temmuz 2025ASAYİŞ
10 Temmuz 2025
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.