DOLAR 32,5187 -0.1%
EURO 34,8088 -0.18%
ALTIN 2.428,91-0,03
BITCOIN 2153840-0,54%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
YENİ VARYANT HAKKINDA BİLİNMEYENLER ANLATILDI

YENİ VARYANT HAKKINDA BİLİNMEYENLER ANLATILDI

ABONE OL
10:36 - 26 Mart 2021 10:36
YENİ VARYANT HAKKINDA BİLİNMEYENLER ANLATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tülin Akarsu Ayazoğlu E484K adı verilen mutasyonlu hastaları, ekibiyle beraber tedavi etmek için gece gündüz demeden durmaksızın çalıştığını söyleyerek “İlk olarak Güney Afrika’da keşfedilen daha bulaşıcı bir korona virüs türü olan mutant virusün, ABD de dahil olmak üzere en az 40 ülkede tespit edildiğini söyledi.

İngiltere’nin ardından korona virüsün bir mutasyonu Güney Afrika’da da keşfedildi. Bu haber ülkede endişeye neden olurken,  Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tülin Akarsu Ayazoğlu Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım ünitelerinde İlk kez Güney Afrika’da görülen bir korona virüs varyantı ile ilgili bilgi verdi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tülin Akarsu Ayazoğlu E484K adı verilen mutasyonlu hastaları, ekibiyle beraber tedavi etmek için gece gündüz demeden durmaksızın çalıştığını söyleyerek “İlk olarak Güney Afrika’da keşfedilen daha bulaşıcı bir korona virüs türü olan mutant virusün, ABD de dahil olmak üzere en az 40 ülkede tespit edildiğini söyledi. Ayrıca bazı Covid-19 aşılarının mutant virüs üzerinde daha az etkili gibi göründüğünü söyleyen Prof. Dr. Ayazoğlu  daha önce virüsün orijinal formu ile enfekte olmuş kişilerin mutant virüs ile yeniden hastalanabileceğini bununda   endişeleri artırdığını belirtti. Ayazoğlu virüsün küçümsenmemesi gerektiğini, hırçın bir çocuk misali mutant virüsün nasıl bir davranış sergileyeceğinin öngörülmediğini, yeni varyantın yaklaşık % 50 daha bulaşıcı olabileceğini, tedbirsiz davranışların enfeksiyonlardaki artışa katkıda bulunacağını” söyledi.

Öte yandan virüsün dünya çapında çok hızlı yayıldığını ve insandan insana her geçtiğinde, mutasyona uğramak için bir şans daha yakaladığını belirten Akarsu Ayazoğlu, Ortaya çıkan yeni varyantları sınırlamak, virüsün yayılmasını engellemek için yapılması gerekenlerin mesafe, maske takma ve el yıkama olduğunu belirtti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.