DOLAR 32,3240 0.21%
EURO 35,1422 0.01%
ALTIN 2.298,010,92
BITCOIN 2281671-0,73%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Yeniacun: “Bizi biz yapan değerlerimize iyi sahip çıkmalıyız”

Yeniacun: “Bizi biz yapan değerlerimize iyi sahip çıkmalıyız”

ABONE OL
18:16 - 17 Aralık 2021 18:16
Yeniacun: “Bizi biz yapan değerlerimize iyi sahip çıkmalıyız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Araştırmacı-yazar Selim Han Yeniacun “Ortadoğu’da Amerikan Misyonerlik Faaliyetleri ve Osmanlı İmparatorluğu” konulu söyleşiyle 3. Alanya Kitap Günleri etkinliklerine katıldı. Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Yeniacun, “Bizi biz yapan değerlerimize iyi sahip çıkmalıyız. Misyonerlik faaliyetleri sadece dinle değil; eğitimle, iletişimle ve pek çok farklı şekilde yapılabilir” dedi.
Alanyalı araştırmacı-yazar Selim Han Yeniacun’un söyleşi programına Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Öğretim Üyesi Ferhat Aksoy, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Yavuz Uysal ve vatandaşlar katıldı. 19. yüzyılda Osmanlı topraklarında gayrimüslimler ve Amerikalılar tarafından yürütülen misyonerlik faaliyetlerine değinen araştırmacı-yazar Yeniacun, “Osmanlı coğrafyasında önce dinle başlayan misyonerlik faaliyetleri, kolejler aracılığıyla devam etti. Misyonerlik daha sonra Amerika için politik bir unsur haline geldi. Cennetin krallığını oluşturmak, dünyayı değiştirmeye ilişkin çok ciddi gayretleri var. Bu gayretler Amerikan siyasetinin içine girdi. Bu işler zengin, nüfuslu ve eğitimli kesimler tarafından yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

“LİBERAL EĞİTİM KOLEJLER VASITASIYLA ORTADOĞU’YA YAYILDI”

19. yüzyılda sömürgecilikle birlikte gelen kaynakların Amerika’yı zenginleştirdiğini söyleyen Yeniacun, misyonerliği yayacak liberal eğitimin kolejlerle birlikte Ortadoğu’ya yayıldığına vurgu yaptı. Dinle başlayan misyonerliğin artık farklı yollarla yayılmaya çalışıldığına dikkat çeken Yeniacun, “Eğitim dünyada en çok kullanılan yöntemlerden biri. Osmanlı’nın sonuna doğru çıkan ayaklanmaların önderlerinin Amerikan kolejlerinde okuyan, oralarda eğitim almış insanlar olduğu söylenir” ifadelerini kullandı. Söyleşinin sonunda araştırmacı-yazar Selim Han Yeniacun, okurları için bir de imza etkinliği düzenledi.

BAŞKAN YÜCEL: “CUMARTESİ GÜNÜ 3 ÖNEMLİ KONUĞU BİRDEN AĞIRLAYACAĞIZ”

18 Aralık Cumartesi 3 önemli konuğu birden ağırlayacaklarını söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “3. Alanya Kitap Günleri 19 Aralık Pazar günü sona erecek. Etkinliğimizin söyleşi bölümünde mesleğinde uzman, değerli yazarlar, akademisyenler ağırladık. Onların tecrübe ve bilgilerinden istifade ettik. 18 Aralık Cumartesi yarın yine çok önemli 3 ismi aynı gün ağırlayacağız. Aile Danışmanı-Yazar Hatice Kübra Tongar, müzisyen-yazar Tuna Kiremitçi ve Akademisyen-yazar Prof. Dr. Sevil Atasoy vatandaşlarımızla birlikte olacaklar. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi. 18 Aralık Cumartesi yarın saat 11.00’de Aile Danışmanı-Yazar Hatice Kübra Tongar “İyileşen Çocukluğum, İyileşen Anneliğim”, saat 15.00’te müzisyen-yazar Tuna Kiremitçi “Mezun Cinayetleri ve Polisiye” ve saat 19.00’da ise Akademisyen-yazar Prof. Dr. Sevil Atasoy “Acayip İşler” konulu söyleşileriyle vatandaşlarla birlikte olacaklar. Yine Cumartesi fuaye alanında yazar Saygı Öztürk okurları için kitap imzalayacak.

,

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.