DOLAR 32,5983 0.37%
EURO 34,7310 -0.05%
ALTIN 2.496,390,51
BITCOIN 20234881,85%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Yılmaz Bağışlar’dan CHP’li isme destek

Yılmaz Bağışlar’dan CHP’li isme destek

ABONE OL
11:43 - 21 Ekim 2022 11:43
Yılmaz Bağışlar’dan CHP’li isme destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Geçen yıl CHP’den istifa edip göreve bağımsız olarak devam eden Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar, eski partisi CHP’nin Antalya Milletvekili Rafet Zeybek’in Mahmutlar Mahallesi’nin ilçe olması için TBMM’ye sunduğu kanun teklifine destek verdi.
2014 yerel seçimleriyle yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile belediyecilik hakkı elinden alınıp mahalleye dönüşen Mahmutlar’ın ilçe olması için CHP’nin sunduğu kanun teklifinin kanunlaştırılması için meclisin çoğunluğunun kabul etmesi gerektiğini belirten Bağımsız Meclis Üyesi Bağışlar, bir takım eleştirilere de yanıt verdi.

AK PARTİ SEÇMENİ SORGULAMALI

Bağışlar, CHP’li Zeybek’in teklifine özellikle AK Parti’yi destekleyen yerel seçmenin eleştirmesine değinerek “Sayın Zeybek ve CHP gurubu da biliyor ki bu teklifin kanunlaşabilmesi için AK Parti meclis gurubunun bu teklife destek vermesi gerekiyor. Özellikle AK Parti’yi destekleyen yerel seçmenin, Sayın Zeybek ve CHP’nin teklifini eleştirmek veya kulp takmak yerine kendi partilerinin bu teklifi neden desteklemediğini sorgulaması gerekiyor. Asıl sorgulamanız gereken budur. Ben, yeterli oy desteğini alamasa bile kanun teklifi vererek bu konuyu gündeme getirdiği için sayın milletimize ve CHP gurubumuza teşekkür ediyorum” dedi.

DEMİRTAŞ’IN İLÇE OLMA ŞANSI YOK

Mahmutlar’ın mücavir ala içerisinde kalıp Demirtaş’ın ilçe yapılacağı gibi yorumlara da tepki gösteren Bağışlar, “Bana göre saçma sapan içi boş yorumlar. 6360 sayılı Büyükşehir Yasası’nı bir daha okuyun. Değil Demirtaş ve bağlı köylerini, bir Demirtaş ve köylerini daha ekleseniz Büyükşehir Yasası’na göre Demirtaş’ın ilçe olma şansı yok” diye konuştu.

LÜTUF DEĞİL ZORUNLULUKTUR

Mahmutlar’ın anayasaya aykırı olarak sadece Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için keyfi olarak çıkartılan yasa ile belediyecilik hakkının elinden alındığını belirten Bağışlar, “Bugün veya yarın er ya da geç bu hâk mutlaka geri alınacaktır. Çünkü teknik zorunluluklar her zaman siyasi tercihlerin önüne geçer. Biraz zaman alabilir ama mutlaka geçer. Nüfus yoğunluğu, ticari ve sosyal yaşamı ile Türkiye’de başka bir örneği bulunmayan Mahmutlar’ın ilçe yapılması kimsenin lütfuna mazhar bir husus değil aksine zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.