DOLAR 32,3490 0.29%
EURO 35,1360 -0.02%
ALTIN 2.309,811,43
BITCOIN 22898213,11%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Yücel’in keyfi yerinde I İKTİDAR MUHALEFET EL ELE

Yücel’in keyfi yerinde I İKTİDAR MUHALEFET EL ELE

ABONE OL
18:50 - 3 Mayıs 2023 18:50
Yücel’in keyfi yerinde I İKTİDAR MUHALEFET EL ELE
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Komisyonların bir aylık çalışmalarının karara bağlandığı toplantıda görüşülen 2022 yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabı oy birliği ile kabul edildi. CHP sözcüsü Erkan Demirci, bütçenin Antalya’nın ilçeleri içinde iyi bir bütçe olduğunu dile getirerek Başkan Yücel’e teşekkür ederken, meclisi izleyenler, “Başkan Yücel’in keyfi yerinde. Mecliste iktidar muhalefet el ele” dedi.

Alanya Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında Mayıs ve Haziran ayının ilk haftası yapılacak etkinliklere ilişkin bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 10 Mayıs’ta 2.’si yapılacak Engelsiz Kent Alanya Festivali’ne bütün vatandaşları davet etti. Engelsiz Yaşam Merkezi sorumlusu Esra Yemez’in merkezin çalışmalarına ilişkin sunum yaptığı oturumda Yücel, “Alanya Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin Alanya’da hiçbir engelle karşılaşmadan huzurla mutlulukla yaşayabilmesi bizim en büyük gayemizdir. Göreve geldiğimiz günden itibaren Alanya’nın engelsiz bir kent olması için çaba sarf ediyoruz. Bu bağlamda Alanya belediyesi olarak engelsiz kent Alanya vizyonuyla yaptığımız çalışmalara farkındalık katmak adına Engelsiz Kent Alanya Festivali’nin 2.’sini düzenleyeceğiz. Festivalimizde, şehrimizde engelli birey ve yakınlarına hizmet veren tüm kuruluşlar yer alacaktır. 10 Mayıs’ta Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek festivalimize sizleri ve tüm Alanya halkını davet ediyorum” dedi.

Alanya Belediyesi’nin her zaman olduğu gibi Türk milleti için tarihi öneme sahip özel günleri adına yakışır bir şekilde kutlamaya devam edeceğini dile getiren Yücel, “19 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de Atatürk Anıtı önünden başlayacak Fener Alayı yürüyüşümüz, ardından da 21.30’da Belediye arkasında gençlerimiz için Edis konserimiz olacaktır, bütün vatandaşlarımızı 19 Mayıs ruhuna sahip çıkmaya ve etkinliğimize katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Alanya Belediyesi’nin her yıl farklı bir tema ile düzenlediği ve bu yıl 21.’si gerçekleştirilecek Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne ilişkinde meclis üyelerini bilgilendiren Yücel 2-4 Haziran günler düzenlenecek olan festivalin Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Cumhuriyetleri” olarak belirlendiğini ifade etti. Yücel, “Festivalimiz kapsamında; Türk Devletlerinin kültür ve sanatına ait etkinlikler ve gastronomisi, el sanatları, performans sanatları, edebiyat ve müzik gibi öğelerinin tanıtılması, uluslararası düzeyde kültürel paylaşımın güçlendirilmesi ve Türk dünyasının zengin kültürel mirasının geniş kitlelere duyurulmasını amaçlamaktayız. 3 gün dolu dolu etkinlikler ve her akşam ücretsiz halk konserlerinin yer alacağı 21. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivalimize tüm meclis üyelerimizi ve Alanya halkını şimdiden davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

Bu yıl ortaya koyduğu başarılı mücadelesini şampiyonlukla taçlandıran ve gelecek yıl voleybolun süper ligi olan Efeler Ligi’nde oynamaya hak kazanan Alanya Belediyespor Voleybol takımının başkan antrenör ve kaptanı şampiyonluk kupası ile Belediye Meclisini ziyaret etti. Kulüp Başkanı Mehmet Erken Alanya’nın tüm kesimlerinin desteği ile gelen şampiyonluk nedeniyle meclis üyelerine ve Alanya halkına teşekkür etti. Alanya için dile getirdikleri sporun başkenti sözünün bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Adem Murat Yücel, Erken ve ekibini tebrik etti.

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen yarışmada en iyi üst yapı çalışması dalında kazanılan Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağı Restorasyon Projesi ödülünü Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Aladdinoğlu ve Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacukura Başkan Yücel’e teslim etti. Alanya Belediyesi’nin miras bırakılan eserleri koruma adına yaptığı çalışmaların her yıl ödül aldığına dikkat çeken Başkan Yücel, Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan bu yıl 40 milyon liralık kaynak aldıklarını dile getirdi.

2020 yılında Alanya Belediyesi’nin başvurusu sonrası Konaklı Eski Belediye Başkanı ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Ali Şahin’in takibi sonrası Payallar Mahallesi Göbeltepe mevkiinde bulun 206 dönümlük Soğukpınar C tipi Mesire alanının Alanya Belediyesi’ne kazandırıldığı müjdesini veren Başkan Yücel, “İnşallah bugün temeli atılacak yeni Devlet Hastanemizin yanında bulunan bu alanı düzenleyerek vatandaşlarımız için önemli bir dinlenme ve güzel vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturacağız. Bu çalışmada yoğun emek veren Ali Şahin Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı oturumunda karara bağlanan, 2022 yılı;  974.446.261,75 TL’lik gelir ve 1.077,971,116,43 TL’lik gider bütçesine ilişkin söz alan CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, “Bütçede yaklaşık %81’lik bir gerçekleşme oranı buda zaten ideal bir oran, bu oran zaten asla  %100 olmaz, bu bütçenin yaklaşık %31’i yatırıma ayrılmış bu da Antalya’nın ilçeleri içinde iyi bir oran olduğunu ifade edebilirim, eğer tahsilatlarımızı da arttırabilirsek % 40’ları göreceğimizi düşünüyorum, bu bütçe için tebrik ediyorum ve olumlu görüş belirttiğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.