DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050440-2,18%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ TAŞINIYOR MU?

ALANYA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ TAŞINIYOR MU?

ABONE OL
16:20 - 27 Haziran 2020 16:20
ALANYA BAHÇEŞEHİR KOLEJİ TAŞINIYOR MU?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tüm Türkiye’yi olduğu gibi Alanya’yı da vuran korona virüsü süreci eğitim sektörünü de olumsuz etkiledi. Devlet ve özel okullar pandemi sürecinde kapılarına kilit vururken, özellikle özel okullara ve servislere ücretlerini yılın başında peşin ödeyen binlerce öğrenci velisi, özel okullardan konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmaması nedeniyle konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tatmin edici bir açıklama beklemeye başladı.

Bu arada Alanya’nın köklü eğitim kurumlarından olan, Cihan Baba ve eşi Burcu Haboğlu Baba tarafından 2000’li yılların başında kurulan ancak geçen yıl el değiştirerek yönetimi merkeze devredilen Alanya Bahçeşehir Koleji‘nde çok sayıda öğrenci velisinin de kayıt yenileme sırasında mağdur oldukları iddia ediliyor.  Pek çok öğrenci velisinin çocuğunun kaydını Bahçeşehir’den sildirip başka okullara aldırmaya başladıkları iddia ediliyor.

Öte yandan edinilen bilgilere göre; 1 Ekim 2019’da okulun yönetimi Cihan Baba tarafından Bahçeşehir’in merkezine devredildi. Devir edilirken, ‘doğmuş doğacak tüm borç ve alacakları’ ile devir yapıldı. Ancak araya giren pandemi süreci nedeniyle, iddiaya göre Bahçeşehir Genel Merkezi bazı ödemeleri gerçekleştirmedi. Oba’daki okul binası, Cihan Baba tarafından geçen yıl Ankara’da büyük bir şirkete satıldı. Bahçeşehir Alanya Koleji’nin yeni yönetimi, bu firmayla masaya oturdu ve yeni dönemin kira ücretini konuştu. Ankara firması, Bahşehir’den aylık 200 bin TL, yıllık 2 milyon 400 bin TL ücret talep etti. Bu rakamı çok bulan Bahçeşehir yönetimi, bu kez Oba Çarşamba Mahallesi’nde, Bil Koleji’nin yan tarafındaki Erdemir Ailesi’ne ait binanın sahipleriyle iletişim kurdu ve aylık 80 bin TL, yıllık ortalama 900 bin TL’ye anlaştı.

Yapılan anlaşmanın ardından Alanya Bahçeşehir Koleji’nin yaklaşık 15 yıldır kullandığı ve Cihan Baba’nın Ankaralı firmaya sattığı binadan tahliye geçen Pazartesi başladı. Okuldaki tüm malzemeler kamyonlara yüklenerek, Bahçeşehir binasına 1 kilometre uzaklıktaki okulun gelecek dönem kullanacağı yeni binaya taşınmaya başlandı. Ancak bu kez de öğrenci velileri bu duruma itiraz etti. Eğitiminin yanı sıra mevcut okul binasının büyüklüğü, bahçesinin ve sosyal donatı alanlarının genişliği için Bahçeşehir’i tercih ettiklerini söyleyen pek çok öğrenci velisinin, Bil Koleji’nin eski binasının öğrencilerin sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılayamayacağını söyleyerek çocuklarının kaydını yaptırmadıkları ve genel merkezden tatmin edici bir yanıt bekledikleri de gelen haberler arasında.

15 Ekim 2019’da yapılan devir teslim sonrası basında şu haberlere yer verilmişti.

…2007 yılında yerel ortak kampüs olarak kurulan Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsü’nün merkeze bağlı kampüs olarak devam kararı duyuruldu.

Türkiye’nin 60 ilinde 128 kampüsüyle eğitim veren Bahçeşehir Koleji, 2007 yılından bu yana yerel ortak kampüs olarak Alanya’da faaliyet gösteren Alanya Kampüsü’nü kurucu temsilcileri Burcu Baba ve Cihan Baba’dan devraldı. Bahçeşehir Koleji’nin kaliteli eğitim anlayışını Alanya’da başarıyla temsil eden Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsü, genel müdürlüğe bağlı kampüs olarak eğitim-öğretime devam edecek.

Alanya Kampüsü’nün genel müdürlüğe bağlı kampüs olarak devam etme kararıyla ilgili konuşan Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, “Baba Ailesi, 12 senedir yarım asırlık eğitimci, kurucumuz Sayın Enver Yücel’e yakışır şekilde adımızı Alanya’da temsil etti” ifadelerini kullandı.

Baba Ailesi’ne teşekkür eden Yücel, şunları söyledi:

“Bahçeşehir Koleji Ailesi olarak Türkiye’nin 60 ilindeki 128 kampüsümüzde eğitim-öğretim hizmeti veriyoruz. Bazı okullarımız genel müdürlüğümüze bağlı, bazıları yerel ortaklı. Ancak biz okullarımızı genel merkez, yerel ortak diye ayırmıyoruz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun taşıdığımız vizyon, misyon belli. Sayın Cihan ve Burcu Baba aracılığıyla 12 yıl önce o vizyonumuzu, misyonumuzu, markamızı, Alanya’ya da getirdik ve kaliteli eğitimi buradaki çocuklara da ulaştırmış olduk. Baba Ailesi, 12 yıldır; yarım asırlık eğitimci, kurucumuz Sayın Enver Yücel’e yakışır şekilde adımızı Alanya’da temsil ettiler. Genel Müdürlüğümüzün eli hep diğer okullarımızda olduğu gibi buradaki okulumuzun da üstündeydi. Ancak şimdi kendilerinin isteğiyle elimizi aynı zamanda taşın altına da koyuyoruz ve bu okulu Genel Müdürlüğümüzün çatısı altına alıyoruz. Baba ailesine bugüne kadar yaptıkları işler, yakaladıkları başarılar için çok teşekkür ederiz. Her zaman ailemizin bir üyesi olarak kalmaya devam edecekler. Bu, yalnızca bir bayrak devir teslimi. Her şey aynı yerden, aynı şekilde devam edecek. Bir eğitim kurumu olarak sorumluluğumuz çok yüksek. Ülkemizin hatta dünyanın geleceğini yetiştiriyoruz. Bu sorumluluğun bilinciyle, aynı heyecanla, aynı azimle çalışmayı sürdüreceğiz.”

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise; “Kampüsümüz uzun yıllardır Bahçeşehir Kolejinin kaliteli eğitimini Alanya’da temsil ediyor. Akademik, sosyal, sportif ve sanatsal başarılarıyla öne çıkan öğrenciler yetiştirdiler. Bahçeşehir Kolejinin kaliteli eğitimini Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırma hedefinin en iyi örneklerinden birini teşkil ettiler. Şimdi Alanya Kampüsümüzü genel müdürlüğe bağlı kampüs olarak hep birlikte ileri taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.