DOLAR 32,5925 0.32%
EURO 35,0071 0.09%
ALTIN 2.452,180,67
BITCOIN 20973750,12%
Antalya
25°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA DEVLETE 45 BİN KİŞİ BAŞVURDU

ALANYA’DA DEVLETE 45 BİN KİŞİ BAŞVURDU

ABONE OL
10:16 - 9 Mayıs 2020 10:16
ALANYA’DA DEVLETE 45 BİN KİŞİ BAŞVURDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER: ALPER KUTAY

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi ve Alanya’yı da vuran korona virüs tehdidi sonrası Ankara, Mart ayından itibaren pek çok tedbiri devreye soktu. Sosyal mesafe kuralları başta olmak üzere salgının daha çok insana bulaşmaması için  pek çok tedbir uygulamaya konuldu. Ancak Alanya ekonomisinin bel kemiği olan turizm sektörünün lokomotifi oteller olmak üzere lokantalar, restoranlar, kafeteryalar olmak üzere berberler, kuaförler, güzellik salonları ve AVM’lerdeki işyerleri kapılarına kilit vurmak zorunda kaldı.

Normal şartlarda Nisan ayında açılması beklenen otellerin Mart ayında uygulamaya konulan tedbirler nedeniyle kapalı olması da binlerce turizm çalışanlarını mağdur etti. Ankara’nın uygulamaya koyduğu paketler de yaraya merhem olmayınca, işinden olan, işine başlayamayan binlerce vatandaş evine ekmek götürmekte zorlandı. Alanya’da özellikle sosyal medyada örgütlenen çok sayıda vatandaş hayırseverlerden yardım toplayarak merkez ve kırsaldaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Bu arada Alanya Kaymakamlığı ile Alanya Belediyesi’ne yardım alabilmek için rekor başvuru olduğu bildirildi. Alanya Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na 25 bin, Alanya Belediyesi’ne ise 20 bin civarında vatandaşın 1.000 TL destek ile ramazan kolisi almak için müracaat yaptığı öğrenildi. Alanya Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda görevli 11 personelden 5’i kronik rahatsızlıktan ötürü izne ayrılınca, başvuruları incelemekte yardımcı olmaları için Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 2 öğretmen ile Alanya Müftülüğü’nden 2 imam yardıma gönderildi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı için Alanya Gençlik Merkezi’nden 2, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi’nden 2 personel de göreve çağrıldı. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu’nun başkanlığında hafta sonu dahil her gün yapılan geniş kapsamlı toplantılarda, Alanya Sosyal Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti üyeleri, günlük erzak ve para desteği isteyen ihtiyaç sahiplerini belirledi. Bu arada e-devlet üzerinden yapılan başvurular da tek tek incelendi.

Mart ayından beri yaklaşık 2 aydır Alanya’daki ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ayni ve nakdi yardım götürmek için mesai mevhumu tanımadan görev yapan Alanya Sosyal Yardımlaşma Vakfı personeli de yardıma muhtaç vatandaşın mağdur olmaması için adeta gece gündüz seferber oldu.

Alanya Kaymakamlığı’na 25 bin, Alanya Belediyesi’ne ise yaklaşık 20 bin olmak üzere toplamda 45 bin ihtiyaç sahibi vatandaşın başvuruda bulunması ise 328 bin nüfuslu Alanya’da nüfusun yaklaşık yüzde 15’lik kısmının krizden büyük ölçüde etkilendiği sonucunu ortaya çıkardı. Yardıma ihtiyacı olup da kendi imkanlarıyla ya da yakınlarının desteğiyle krizi atlatmaya çalışan, dolayısıyla bu istatistiğe girmeyen vatandaş sayısının da bir o kadar olduğu gelen haberler arasında.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.