DOLAR 32,4778 -0.2%
EURO 34,9419 0.27%
ALTIN 2.436,090,54
BITCOIN 21088691,31%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA KÜÇÜK ESNAF İSYANDA!

ALANYA’DA KÜÇÜK ESNAF İSYANDA!

ABONE OL
07:09 - 10 Haziran 2020 07:09
ALANYA’DA KÜÇÜK ESNAF İSYANDA!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) işbirliğinde, korona virüs sürecinden etkilenen esnafın mağduriyetinin giderilmesi ve sorunlarının yetkililere iletilmesi için önceki gün toplantı düzenlendi. Esnaf, sorunlarını siyasi parti temsilcilerine aktardı.

Dükkan ve ev kiraları ile çek senet gibi isteklerin devlet tarafından durdurulabileceğini söyleyen ALESO Başkanı Nuri Demir, “Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak elimizden gelen desteği göstereceğiz. Toplantının ardından esnafın sorunları liste halinde Bakanlıklara iletilecek” dedi.

İŞTE 20 MADDELİK LİSTE
1-Konaklama tesisleri, berberler, butikler ve Covid 19 sürecinden dolayı ilave tedbirler alması gereken bütün esnaflarımızın katlanacağı ilave maliyetler için yapılan masrafların devlet tarafından karşılanması.

2- KGF (Kredi Garanti Fonu) limitlerinin arttırılması ve ilçemizdeki bütün banka şubelerine tahsisinin gerçekleştirilmesi. Küçük büyük esnaf ayrımı yapmaksızın her esnafın krediye rahat erişiminin sağlanması.

3- 2020 yıl sonuna kadar olan dönemi içeren konut ve işyeri kirası ile fatura ödemelerinde koşulsuz devlet desteğinin sağlanması.

4- 2020 yıl sonuna kadar olan banka kredi ödemelerinin 2021 yılı turizm sezon sonuna ertelenmesi ve ertelenmeden dolayı herhangi bir faiz veya gecikme bedeli alınmaması.

5- Tüm sektörleri içine alacak şekilde mücbir sebeplerin genişletilmesi ve bu süreçte de esnafın hem ekonomik hem de sosyal olarak pandemi sonrası sürece ve olası diğer tehlikeli süreçlere dirençli hale gelmesi için bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi.

6- Pandemi sürecinde bakanlık kararı ile kapatılmış olan (restoran, berber, kafe, hamam,sauna, düğün salonu, halı saha vb.) ve müşteri yokluğu nedeniyle açsa da iş yapamayan esnaflarımızın işyerlerinin nakdi olarak desteklenmesi.

7- Kapatılmış olan düğün salonları için ekonomiye büyük katkı sağlayacak olan düğün sezonunun kaçırılmaması ve 415 meslek dalını ilgilendiren düğünlerin kır düğünü şeklinde yapılmasına mutlaka izin verilerek piyasaların canlanmasına imkan tanınmalı.

8- Kapalı olan halı sahaların yeniden çalışabilmelerinin sağlanması.

9- Vergi, SSK ve Bağ-Kur prim borçları 1 yıl boyunca faizsiz ötelenmeli. Yapılandırılan borçların ödeme süresi uzatılmalı. Kamuya olan birikmiş borçlar yeniden yapılandırılmalı. Genelge ile iş yeri kapatılan esnafın sosyal güvenlik primleri devlet tarafından karşılanmalı. En önemlisi sağlık hizmeti alan esnafa ilaç desteği de verilmeli.

10- İş-Kur ve SGK teşviklerinin üye esnaflarımızın ihtiyaçları doğrultusunda esnetilerek genişletilmesi.

11- Vergi, SGK yapılandırma bozulanları da dahil edilerek yapılandırma, yeniden
yapılandırma ve af kanunundan yeniden faydalanılmasının sağlanması.

12- Pandemi sürecinde bütün vergi, SGK ve icra dairesi hacizlerinin geçici kaldırılması.

13- Üye esnaflarımızın haberleşme ve enerji ödemelerinin ötelenmesi.

14- Çek ve senet ödemeleri için koşulsuz kredi sağlanması, ödenemeyen çek ve senetlerden dolayı esnafın sicilinin olumsuz etkilenmemesinin sağlanması.

15- Konut, araç, tatil ve ihtiyaç kredileri için açıklanan düşük faizli ve 12 ay ödemesiz kredi paketleri bütün sektörler için belli limitler dahilinde kullandırılması.

16- Kira ödemelerinde devlet desteği sağlanması birlikte mülk sahiplerine çağrı yapılarak para kazanmayan esnaflara rahatlatıcı koşullarda ödeme imkanları sunulmalı ve işyeri kira ödemeleri için ödenen stopaj vergisinden 2020 yılında esnaflarımız muaf olmalıdır.

17- Kahvehanelerde gerekli hijyen kurallarına uymak şartı ile oyun oynanmasına izin verilmesi.

18-Berber, kuaför ve güzellik salonlarında cilt bakımı, makyaj, kalıcı makyaj ve sakal tıraşına izin verilmesi.

19- İnternet kafe esnaflarımızın da gerekli hijyen kurallarına uymak kaydı ile açılışlarına izin verilmesi.

20-Tüm esnafın kapanış saatinin aynı saate alınması.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.