DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364450.95394%
Antalya
32°

AÇIK

13:04

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Alanya’da mutlaka muz kurutma TESİSİ KURULMALI

Alanya’da mutlaka muz kurutma TESİSİ KURULMALI

ABONE OL
17:07 - 6 Şubat 2024 17:07
Alanya’da mutlaka muz kurutma TESİSİ KURULMALI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Ziraat Odası tarafından düzenlenen ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) uzmanlarının katıldığı ‘Muz Yetiştiriciliği ve Teknikleri ile Gübreleme’ eğitim semineri gerçekleştirildi.

Alanya Ziraat Odası’nın Eğitim Salonu’nda, Tarım Danışmanları ve Eğitim Komisyonu tarafından organize edilen ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü (BATEM) müdürlüğünden uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen ‘Muz Yetiştiriciliği ve Teknikleri ile Gübreleme’ eğitimi, bölgedeki üreticilere yönelik inovatif ve bilimsel bir yaklaşımın önemini anlatıldı.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe eğitimlerin muz yetiştiriciliği ile sınırlı kalmayacağını ve muzun paketlenmesi, işlenmesi gibi konularda da devam edeceğini belirtti. Göktepe, muzun bir sektör olarak görüldüğünü ve Alanya’da muz üretiminde kurutma ile ilgili bir işletmenin kurulması için çaba sarf edildiğini ifade ederek, Alanya Belediyesi başkan adaylarının bu konuya duyarsız kalmayacağını umduğunu söyledi. Göktepe, bu tarz etkinliklerin her iki haftada bir düzenlenmesi planlandığını açıkladı.

“GÖKTEPE ÇİFTÇİLERE DESTEK VERİYOR”

Eğitime katılan üreticilerden Mehmet Peker ise, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe’ye, çiftçilere verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Peker, hem sebze hem de muz üreticisi olduğunu ve daha önce domates üzerine bir seminerin yapıldığını, şimdi ise muz üzerine bir eğitim gerçekleştirildiğini belirtti. Etkinliğin sonunda ise katılımcılara katılım belgesi verildi. -Alkın BİRİCİK

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP