DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20770991,43%
Antalya
24°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA SERVİS ESNAFI MAĞDUR OLDU – VİDEO HABER

ALANYA’DA SERVİS ESNAFI MAĞDUR OLDU – VİDEO HABER

ABONE OL
07:04 - 3 Haziran 2021 07:04
ALANYA’DA SERVİS ESNAFI MAĞDUR OLDU – VİDEO HABER
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Doğan Bacak, dün akşam Büyük Alanya TV’de ekrana gelen, Ersoy Bakır ve Volkan Çalan’ın hazırlayıp sundukları Halk Arenası programına konuk oldu. Yaklaşık 2,5 saat süren programda çarpıcı açıklamalar yapan Bacak, Ankara’nın aldığı son pandemi kararlarında servisçi esnafının yine mağdur olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1 Haziran itibarıyla ilkokul öğrencileri, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencileri için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlanacağını bildirdi. Pandemi döneminde okulların kapalı olmasından dolayı servis esnafının büyük yara aldığını söyleyen Alanya Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Doğan Bacak, “Koronavirüs pandemisinden ülkemizde en büyük yarayı servis esnafı aldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların bir ay boyunca haftada 2 gün açılacağını açıkladı. Bu kadar kısa süre için hiç kimsenin çocuğunu okula göndereceğini düşünmüyorum. Servisçilerin de bir ay için işe çıkacağını zannetmiyorum. Servis esnafı yine mağdur edildi. Dolayısıyla 1 Haziran itibari ile ilçemizdeki tüm C plakalı servis araçlarını Antalya il sınırları içerisinde hiçbir belge aranmaksızın faaliyet gösterebilecek. Araçların arkasındaki okul lambasını, okul taşıtı yazılarını sökmeleri gerekiyor. İnşallah turizm sezonu bir an önce başlar ve işler açılır. Esnaflarımız da ayağa kalkar” dedi.

Okul servis araçlarının 1,5 yıldır kontak açmadığını belirterek, pandemi döneminde yaşı geçen araçlar için 12 sınırının 19’a çıkarılması için çağrı yapan Başkan Bacak, “Servisçilere yapılan 5 bin TL hibe desteği biraz teselli oldu. Bu destek esnafın aidat, vergi ödemelerine denk gelecek. Servis camiasının vergi borcu, Bağ-Kur prim borcu gibi ödemelerden muaf tutulmasını talep ediyoruz. Bunun dışında devletimizden 50 bin TL bir yıl ötelemeli kredi istiyoruz. Ankara, İstanbul ve İzmir’deki minibüs odaları ile sürekli irtibat halindeyiz. Personel servislerinin yaşı 2 sene uzatıldı. Okul taşıtlarının yaşının da 12’den 19’a çıkarmak için mücadele ediyoruz. Eylül ayına kadar tüm Türkiye’deki 12 yaş okul servis araçlarının yaşının büyütüleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.