DOLAR 32,5341 0.11%
EURO 35,0055 -0.09%
ALTIN 2.437,530,07
BITCOIN 20985640,43%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYADA’Kİ ESNAF BU HABERİ BEKLİYOR

ALANYADA’Kİ ESNAF BU HABERİ BEKLİYOR

ABONE OL
14:32 - 11 Ocak 2021 14:32
ALANYADA’Kİ ESNAF BU HABERİ BEKLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER/YASEMİN KAYA 

Alanya Otelciler Pansiyoncular Lokantacılar Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci “AVM, ve ulaştırma şirketleri gibi lokanta ve kafelerde HES kodu ile müşteri ağırlayabilmelidir” dedi.

Alanya Otelciler Pansiyoncular Lokantacılar Kafeteryacılar Ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci Büyük Alanya’ya özel açıklamalarda bulundu. Değirmenci,”Ülkemizin ve bütün dünyamızın yaşamış olduğu covid-19 sebebiyle yapılan kısıtlamalarda restorancı, kafeci esnaflarımız bu kısıtlamalara tabi oluyorlar. Geçtiğimiz günlerde artan vakalar sebebiyle gelen kısıtlamalar ve bu yönde gelen kararlar lokantacı esnaflarımızın paket servise geçmesini sağladı. Tabi zorlu bir dönemi hep beraber geçiriyoruz. Bu dönemde Tabi ki birçok mevzuat yürümek zorunda ve yürüyor. Bu vesileyle de 1 Ocak TAPDK belgelerinin yeniden yapılması ile ilgili 31 Mart’a kadar süreç tekrar başladı. Bununla ilgili oda olarak geçtiğimiz yıl TAPDK belgelerini yaptıran esnaflarımızın 2021 yılında tek sayı yenileme ve tasdik ücretleri alınmadan sürecin uzatılması ile ilgili bir yazı yazdık. Şu an da bir gelişme yok bu konuyla ilgili gelişmeleri bekliyoruz. 2020 yılında fabrika belgelerini yenilemiş olan üyelerimiz dükkanlarını açmadığı için 2021 yılında ücretsiz olarak uzatılmasını talep ettik. Geçtiğimiz günlerde verilen desteklerle ilgili bazı meslek grupları NACE kodu içerisinde yer almıyor burada bizim özellikle hediyelikçi esnaflarımız biraz sıkıntılıydı, biz yine bir çalışma ile yararlanamayan esnaflarımızın NACE kodlarını tespit ederek birlik vasıtasıyla bakanlığımıza yazıyı gönderdik ve şu anda bakanlık tüm talepleri kabul ediyor ve bugün taleplerin son günü” ifadelerini kullandı.

Öte yandan normalleşme sürecine adaptasyon anlamında, Alanya esnafı adına HES kodu uygulaması talebinde bulunan Değirmenci, “Covid-19’la mücadele kapsamında, restoran, lokanta, pastane ve kafe gibi tüm yeme içme yerleri, iş yerinde müşteri ağırlama hizmetini sonlandırdı ve paket servis şeklinde hizmet vermeye başladı. Öncesinde zaten sosyal mesafe ve oturma düzeni kuralları, aynı aileden olan veya bir grup olarak gelen misafirler arasında uygulanmaz. Yemek servisi verilen masalar arası mesafe her yönden 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenmelidir. Grup halinde gelen müşteriler için masa birleştirmeleri yapıldığı takdirde diğer masalarla aradaki 1,5 metre mesafe korunacak şekilde yapılmalıdır şeklinde kurallar mevcuttu. Yine aynı şekilde kurallara uyularak AVM, market ve ulaştırma şirketleri gibi HES kodu ile müşteri kabul edebilen yerler var o yüzden normalleşme sürecine adapte olabilmek adına artık restoranlarda HES kodu ile müşteri ağırlayabilmelidir. Biz de HES koduyla lokantalarda müşteri almakta bir behis görmüyoruz. Eğer uygun görülürse bizde HES koduyla lokantalarımıza müşteri almaya ve normal hayata yavaş yavaş adaptasyon sağlamaya başlamak istiyoruz” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.