DOLAR 32,3757 0.16%
EURO 34,9864 -0.29%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2264505-1,08%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’ya Rus akını yarın başlıyor I BAŞKAN YÜCEL’DEN TEŞEKKÜR

Alanya’ya Rus akını yarın başlıyor I BAŞKAN YÜCEL’DEN TEŞEKKÜR

ABONE OL
06:59 - 21 Haziran 2021 06:59
Alanya’ya Rus akını yarın başlıyor I BAŞKAN YÜCEL’DEN TEŞEKKÜR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Yarından itibaren Rus akını başlıyor. Alanya’nın en büyük pazarı Rusya, 1 Haziran’a kadar durdurduğu ve 21 Haziran’a kadar uzattığı uçuş yasağını yarından itibaren kesin olarak kaldırıyor. Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı ve korona virüsle mücadeleden sorumlu Operasyon Merkezinin Başkanı Tatyana Golikova’nın Türkiye uçuşlarının 22 Haziran’dan itibaren eskisi gibi devam edeceğini açıklaması Alanya’da sevinçle karşılandı. Ruslar da bu tarihten itibaren başlayacak düzenli ve charter uçuşlarla Türkiye’ye gelmek için harekete geçti. Yaklaşık 7 milyon Rus’un Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Alanya Belediyesi ve ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, kararın ardından yaptığı değerlendirmede, “Alanya’ya hayırlı olsun. Rusya’nın 22 Haziran itibariyle ülkemize uçuşları tekrar başlatma kararı Alanya ve bölge turizmi açısından çok sevindirici. Ülkemiz ve bölgemiz güvenli, huzurlu bir turizmin adresi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Almanya ve Rusya’dan sonra diğer Avrupa ülkelerinin de yasakları bir an önce kaldıracağını ümit ediyorum. Rusya’nın kararının Alanya’ya, turizm sektörüne ve esnafa hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ise şöyle konuştu: “22 Haziran itibariyle Rusya’dan uçuşların başlayacak olması tüm turizmciler için ve özellikle Alanya, Antalya bölgesi için son derece sevindirici bir haber. Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak çalışmaları, turizmciler olarak tüm alanlarda yapmış olduğumuz çalışmalar, güvenli turizm sertifikasyonu, aşılamanın hızlı bir şekilde ilerlemesi, düşen vaka sayıları ve akabinde Antalya’ya gelmiş olan Rus heyetinin incelemeleri neticesinde bu karar alındı. Bundan sonrası inşallah çok daha iyi olacak. Bu süreçte emeği geçen Dışişleri Bakanı sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı sayın Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanlığı ve tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

 

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.