DOLAR 32,5745 0.14%
EURO 34,9739 -0.16%
ALTIN 2.442,580,28
BITCOIN 20980100,11%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALPER KUTAY YAZDI: OTEL GÖRÜNÜMLÜ RESTORANLARA GÖZ MÜ YUMULACAK?

ALPER KUTAY YAZDI: OTEL GÖRÜNÜMLÜ RESTORANLARA GÖZ MÜ YUMULACAK?

ABONE OL
08:15 - 5 Şubat 2021 08:15
ALPER KUTAY YAZDI: OTEL GÖRÜNÜMLÜ RESTORANLARA GÖZ MÜ YUMULACAK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Son dönemde Alanya merkez ve civar mahallelerdeki restoran, kafeterya, pastane ve lokanta gibi işyerlerinin ne zaman açılacağı merak konusu olurken, Alanya’daki pek çok işletmenin “otel altında” gerekçesiyle açık olması, pandemi kuralları gereği işyerini kapamak zorunda kalan yüzlerce esnafın tepkisini çekiyor.

Bu konuyu zaman zaman sosyal medya hesaplarında gündeme getiren, çoğu zaman restoran veya otel ismi veren gazeteci Alper Kutay, sosyal medya paylaşımları ile Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer’e seslendi.

Alper Kutay, Kaymakam Ürkmezer’e hitaben yazdığı mesajlarında şu ifadeleri kullandı:

Alanya merkez ve Mahmutlar gibi bölgelerde “otel altında faaliyet gösteriyor” gerekçesiyle pek çok restoran yeterince denetlenmiyor ve bu konuda şikayetler giderek artıyor. Hatırlı nüfuzlu insanlar “otel müşterisi” gibi gösterilerek yasal boşluktan yararlanılıyor.

Polisin jandarmanın yapacağı bir şey yok, çünkü hatırlı nüfuzlu insanlar kimlik kaydı yaptırıp iki dakikada otelde müşteri olabiliyor. Üstelik tüm bunlar işyeri kapalı olan esnafın gözü önünde oluyor, böylece maalesef gün geçtikçe adalete olan güven zedeleniyor.

Alanya’daki üst düzey kolluk kuvveti yöneticileriyle görüşüyoruz, “Yapacak bir şey yok. Her vatandaş kaydını yaptırdıktan sonra otelde müşteri olabilir, restoranında yiyip içebilir” deniliyor. Evet, her şey kağıdına küreğine göre ayarlanıyor. Peki, bu mudur?

Geçen gün Mahmutlar’daki ünlü bir isme ait otel/restoranın arkasında doğum günü kutlaması yapıldı. Gidenler var, bize söyleyenler var. Gazeteci olarak biz bunu yazmadığımız zaman küçük esnaf, işyeri kapalı olan esnaf da bize sitem ediyor; “Korkuyor musunuz?” diye.

Son olarak… Eğer hakiki adalet tecelli ettirilecekse, adamına göre muamele yapılmayacaksa, biz yazıp çizmeye devam edelim. Yok, eğer, “Yasal boşluklardan istifade ediyorlar. Biz ne yapalım?” deniliyorsa, biz de yazıp çizmeyi bırakalım, kimseyle kötü olmayalım.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.