DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22488380.97181%
Antalya
33°

AÇIK

16:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Aman dikkat! Alanya’daki yabancı kiracılarda para bitti

Aman dikkat! Alanya’daki yabancı kiracılarda para bitti

ABONE OL
06:18 - 10 Haziran 2022 06:18
Aman dikkat! Alanya’daki yabancı kiracılarda para bitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından Alanya’da fahiş bedellere kiralanan konutlar, savaşın uzaması nedeniyle özellikle Ukraynalıların mali kaynaklarının tükenmeye başlamasıyla birlikte ev sahipleri açısından sorun olmaya başladı.

Alanya; Rusya ve Ukrayna savaşının ardından ciddi bir göç aldı. Savaştan kaçarak Alanya’ya sığınan Ukraynalı ailelerin sayısının artması konut satış ve kira bedellerine de otomatik olarak yansımıştı. Minimum 7 bin TL’den başlayan kira bedelleri, yabancı vatandaşların mali kaynaklarının tükenmeye başlamasıyla ev sahipleri açısından da sorun teşkil etmeye başladı. Konuyla ilgili yargıya da başvuramayan ev sahipleri, kira bedellerini alamama tehlikesi içine girdi.

Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş, “İlk başta talepler artınca ‘Yabancıları Türklere tercih etmeyin. Gün olur ararsınız’ demiştim. Dediğim de doğru çıktı. Özellikle Ukraynalılar olmak üzere ciddi bir sıkıntı var. Savaşın uzamasından dolayı ellerindeki kaynakları bitirmişler. Geçen bir avukat arkadaşla görüştük, yapacak bir şeyin olmadığını söyledi. 2 ay kira ödememe tahliye sebebidir. 3-5 ay peşin verdiler, belki de paraları bitti. Çıkarırsın ya da çıkaramazsın, şüpheli. Ev sahipleri en az 1 yıl uğraşmak zorunda. Para hırsı böyle yaptı. Şimdi yerli kiracıları mumla arıyorlar. Hak ettiler. Bundan sonraki süreçte mevcut Türk kiracılara daha önem vermeliler. Enflasyon, TÜFE, neyse artış bedeli yapsınlar ve yollarına devam etsinler” dedi.

 

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP