DOLAR 32,7543 -0.06%
EURO 35,0482 -0.17%
ALTIN 2.441,70-0,65
BITCOIN 2167834-0,03%
Antalya
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:10

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Aycan Fenercioğlu’na İzmir’deki Zirve’den özel DAVET

Aycan Fenercioğlu’na İzmir’deki Zirve’den özel DAVET

ABONE OL
14:27 - 24 Mayıs 2024 14:27
Aycan Fenercioğlu’na İzmir’deki Zirve’den özel DAVET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin ikinci bölümündeki ‘Gayrimenkul Sektörünün Gözünden Kentsel Dönüşüm’ konulu panel, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Köşe Yazarı Dilek Güngör’ün moderatörlüğünde gerçekleşti.

İzmir Ticaret Odası’nın desteğiyle gerçekleşen Zirve’nin sponsorluğunu İzka İnşaat, DYO, TurkMall, Fenercioğlu, Tanyer ve By Tekinalp üstlendi.

Alanya’nın en büyük inşaat firmalarının başında gelen Fenercioğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu kentsel dönüşüme inşaat mühendisi gözüyle bakmak gerekirse sadece sektörün değil, Türkiye’nin kanayan yarası olduğunun altını çizmek gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümün sürekli gündemde tutulması gerektiğinin önemine değinen Fenercioğlu, “Kentsel dönüşüm maalesef masa başında kanunlarla yönetmeliklerle anlatılıyor ama sahada birçok engellerle karşılaşıyoruz. Vatandaşımız aslında yanlış bilgilendiriliyor. Bunda bilgi eksikliği de olabiliyor. Burada hem kamu gücüyle, hem özel sektör gücüyle bu birleştirip, avukatlar aracılığıyla aslında ‘Hak, Hukuk, Adalet’ içerisinde iyi yönetilecek bir husus olarak algılıyorum. Benim bakış açım kentsel dönüşüm için benim klişe haline getirdiğim bir söz var. ‘Deprem değil, binalar öldürür.’ Bu nedenle bizim binaların öldürmesini engellemek için başta mühendislere düşen bir görev var. Hızlı bir şekilde planlayarak, kentsel dönüşümü hızlandırarak önünü açmamız gerekiyor. Maalesef bazı aşamalarda haksız art niyetli itirazlar olabiliyor. İzmir özelinde bizim de iştiraki olduğumuz Turkmall öncülüğünde büyük bir kentsel dönüşüm projesinin içindeyiz. Türkiye bir deprem ülkesi, inşallah bu anlamda da İzmir’e biz de katkı sağlamak istiyoruz. Önemli olan akıllı şehirler, yeni model şehirlerin yapılmasına biz de katkı sağlamak istiyoruz. Kentsel dönüşüm deyince sadece yıkılıp yapılan bina değil, bölgenin sosyal gelişimine ayak uyduran, insanlara daha modern ve refah, sosyal yaşam alanları oluşturabilen kentsel dönüşüm projelerinde biz de her zaman taşın altına elimizi koymak istiyoruz” dedi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.