DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22371290.9193%
Antalya
33°

AÇIK

13:04

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bağışlar’ın son projesi OLD TOWN NAULA yolda I FOTO GALERİ

Bağışlar’ın son projesi OLD TOWN NAULA yolda I FOTO GALERİ

ABONE OL
13:30 - 18 Şubat 2022 13:30
Bağışlar’ın son projesi OLD TOWN NAULA yolda I FOTO GALERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siyaset, spor ve iş dünyasında stresli ve yorucu iş yükünü omuzlarında taşıyan Alanya Belediyesi Meclis Üyesi, Mahmutlarspor Kulüp Başkanı, Bağışlar Mühendislik firması sahibi, İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, iş, spor ve siyaset serüvenini Büyük Alanya ile paylaştı.

1983 yılında Alanya’da dünyaya gelen, Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi’nden 2006 yılı inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan Bağışlar, Alanya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde iş hayatına atıldı. Bir dönem kamuda sözleşmeli olarak Alanya’nın bir çok köyüne hizmet götüren ve burada kamu tecrübesi kazanan Bağışlar, askerlik görevini yaptıktan sonra kamuya geri dönmedi ve 2010 yılında Bağışlar Mühendisliği Alanya’nın iş dünyasına kazandırarak projeler üretmeye başladı.

İlk olarak kamu kurumları ihalelerine girerek inşaat – taahhüt işleri ile başladığı iş serüvenine müteahhitlik hizmetleriyle devam etti. Bu süreçten sonra birkaç projede iş ortaklığı ve proje koordinatörlüğü yürüten Bağışlar, 2017 yılında Mahmutlar’da yaklaşık 120 bağımsız bölümden oluşan Eftalia Park Residence ve iş merkezi Plaza’yı hayata geçirdi. Bağışlar Mühendislik’in yeni projesi ise Old Town Naula by Eftalia Residence olacak.

90 konutluk proje ile Alanya’da yenilenebilir enerji kaynaklarıyla, binanın elektrik ihtiyacının karşılanması planlanıyor ve bu anlamda Alanya’da fark yaratacak bir projeye imza atmak isteniyor. İmar çalışmaları yeni tamamlanan ve taslak projesi hazırlanan bu projenin ruhsatı bir kaç ay içerisinde hazırlanarak inşaata başlanılması planlanıyor.

Üniversite mezuniyeti sonrası 2006 yılında iş hayatına atılan ve Ayşen hanım ile hayatını birleştiren Yılmaz Bağışlar’ın 14 yaşında Zeynep Naz ve 9 yaşında Utku isminde iki çocuğu var.

İş hayatım köylere hizmet götürerek başladı
1983 yılında Alanya’da dünyaya geldim. 2006 yılında ise Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İnşaat bölümünden mezun olarak eğitim hayatımı tamamladım. 6 ay kadar bir inşaat firmasında şantiye mühendisi olarak hizmet verdim. Sonrasında ise yaklaşık 3 yıl Alanya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde inşaat mühendisi olarak görev yaptım. Eskiden KÖYDES projeleri vardı. O projelerin genel koordinatörü gibi; proje hazırlanması, iş akışının çıkarılması, ihale edilmesi görevlerini üstlenerek hizmet verdim. Bugün Alanya’nın bir çok köyünde o dönemden kalan hizmetleri görebilirsiniz.

Taahhüt işlerinde tecrübe edindim
Alanya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde çalışırken taahhüt işlerinde tecrübe sahibi oldum. Malum, şehirde ihtiyaçlar belli ve hizmet almak daha kolay. Ancak kırsalda, köylerimizde sıkıntıları belirlemek kadar hizmet götürmekte bir uğraş gerektiriyor. Alanya’da hatta Gazipaşa, Manavgat, İbradı gibi ilçelerimizde birçok köyü gezme ve hizmet götürme şansı yakaladım.

2010 yılında Bağışlar Mühendislik hizmete başladı
Kaymakamlık görevi sırasında edindiğim tecrübelerimi, 2010 yılında kurduğum Bağışlar Mühendislik firması altında inşaat – taahhüt işlerini ticarete yönelerek devam ettirme kararı aldım. İl Özel İdaresi, kaymakamlıklar, belediyelere yaklaşık 3 sene boyunca inşaat-taahhüt işleri yaptım. Kuruluş amacımız taahhüt işleriydi. Birçok köyde içme suyu, köprü, menfez, alt yapı çalışmaları, çevre düzenlemesi, yol, parke çalışmaları vs. yaptık.

Köy köy gezdik, hizmet götürdük
Konaklı Belediyesi’ne, bugünkü araç belediye istasyonu ön tarafında yaklaşık 25-30 bin metrekarelik alanda parke ve yol çalışması, altyapı çalışması yaptık. Gazipaşa’da Göçük köyü, Alanya’da Gümüşkavak köyü, İbradı’da Ürünlü köylerinin içme suyu projelerini hayata geçirdik. Öteköy ve Bayır köylerinde köprü menfez işini yürüttük.

Taahhütten, Müteahhitliğe geçiş yaptım
Kendi geleceğimde ve iş hayatımda dönüm noktamız taahhütten, emlak ve inşaat sektörüne geçiş oldu. Hayalimde de zaten Alanya’nın geleceği adına fark yaratan konut projeleri yer alıyordu. Mahmutlarda kendi arazilerimizle ilgili çalışmalara ağırlık verdik. Bağışlar Mühendislik olarak İnşaat – Emlak ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı anlamında hizmet vermeye başladık. Bu süreçte birçok ortak projenin içerisinde bulunduk, sonrasında Eftalia Park Residence projesini Bağışlar Mühendislik firması olarak hayata geçirdik.

2014 – 2017 çok hareketli geçti
2014 yılında kendi arsalarımıza 4 blok ruhsat aldık. Her detayıyla kendim ilgilendiğim bir projeye imza attık ve 2017’de Eftalia projemizi hayata geçirdik. Projemizin tam adı Eftalia Park Residence ve Plaza; Mahmutlar’da ofis ve konutlardan oluşan 120 bağımsız bölümü bulunan bir proje. O dönemlerde yap-sat, inşaat mühendisliği ve emlak gayrimenkul danışmanlığı anlamında hizmetlerimiz oldu. Hayatta hangi işi yaparsam yapayım, empati kurarak iş yapmayı, yenilikçi projelere öncülük etmeyi ve geleceği düşünerek işe başlamayı şiar edinirim. İş serüvenimde de bu tarz bir projeyle yol almak istiyorum ve bu düşünceyle yeni ve farklı bir proje hazırladık.

Old Town Eftalia Naula Residence…
Eftalia Naula Residance ismini Mahmutlar’da Roma, Selçuklu dönemlerinde aktif olarak kullanılan antik liman kenti Naula’dan alıyor. Projemizde zaten Naula’ya sınır olacak. 12 kat, 1+1, 2+1 ve 3+1 dubleks olmak üzere 90 konutluk bir proje inşa edeceğiz. 3300 metrekarelik bir alanda projemiz hayata geçecek; yüzme havuzu, otopark, sauna, fitness salonu, çocuk oyun alanları gibi sosyal alanlar bulunacak. Denize 150 metre yürüme mesafesinde, konut sahibi olanlar, proje sonunda balkonun da kahve yudumlarken, bir taraftan da Naula Antik Liman kenti manzarasında tarihi bir yolculuğa çıkacak.

Projemiz EKO bina ve Alanya’da bir ilk.
Gelecek adına projeler üretmek istiyorum demiştim. Eftalia Naula Residance da Alanya’da EKO Bina olarak tasarlanan, güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürerek enerji ihtiyacını karşılayan bir proje olacak. Alanya’da EKO bina daha önce görmedim. Dolayısıyla bir ilk ve örnek teşkil ediyor. Konut sakinleri elektrik ihtiyaçlarını ve ortak kullanım bina elektriğini güneş enerji santralinden oluşan enerji ile kullanacak.

Teknoloji, sadece Alanya’nın değil Türkiye’nin geleceği
Bu teknoloji uzun dönemlerde Türkiye’nin geleceği olacaktır. Avrupa’nın birçok ülkesinde yağmur suları belirli kanallardan geçirilerek elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Norveç Başkenti Oslo’nun elektrik ihtiyacını çöplerden karşılıyor. Yeryüzü artık insanların ihtiyaçlarına cevap veremez duruma geldi. Alternatif çözümlerle enerji çözümlerine başvurmalıyız ve Alanya’da kullanabileceğimiz en iyi alternatif güneş.

Bağışlar Mühendislik olarak fark yaratma düşüncesindeyiz
Bağışlar Mühendislik olarak GES’İ (Güneş Enerji Santralini) bir projede kullanmak suretiyle nelerin yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Barajlar, nükleer enerjiye karşı değilim; ancak rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları asıl ihtiyacımız olan şeyler. Doğayı kirletmeden, nimetlerinden yararlanmak çok daha önemli ve değerli. Pandemi sürecinde insan ve doğayı korumanın ne kadar önemli olduğunu anlamış olmalıyız. Dolayısıyla biz binamızı güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek inşa etmek istiyoruz.

Projemizde üzerinde durduğumuz bir başka konu daha var. Naula Antik Liman Kentinin temizlenmesi, korunması, aslına uygun restore edilmesi ve insanların tarihle iç içe olması. Peki bu nasıl olacak? Bugüne kadar Naula’yı korumak adına birçok adım atıldı, ancak kısmen bu girişimler başarılı oldu. Bizim projemiz Naula ile sınır ve bu tarihi liman kenti, Mahmutlar bölgesinin en önemli tarihi durağı. Ancak açıkçası biraz kötü kullanılmış, sahipsiz kalmış bir şehir; çöpler, tarihi duvarlara yazılar, hayvanları otlatmak için kullanılıyor şu anda Naula.

Bu projede yaşama fırsatı bulan insanlar yürüyerek, koşarak ya da bisikletleriyle tarihi kentin içinden geçecek ve şehre, denize ulaşacak. Bunu hayal ediyorum. Bunu sağladığımızda Naula’nın korunması ve restore edilmesinin önünü de açmış olacağız. Çünkü hiç kimse, turistlerin bu kadar aktif kullandığı bir tarihi kentin çöplük ve bu kadar bakımsız olarak görünmesine kayıtsız kalamaz.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP