DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22488380.97181%
Antalya
33°

AÇIK

16:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

BAŞKAN YÜCEL’DEN KEMER SIKMA POLİTİKASI

BAŞKAN YÜCEL’DEN KEMER SIKMA POLİTİKASI

ABONE OL
17:54 - 6 Ağustos 2020 17:54
BAŞKAN YÜCEL’DEN KEMER SIKMA POLİTİKASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Belediye Meclisi, Ağustos ayı meclis toplantısını bugün gerçekleştirdi. Pazar esnafı ve taksiciler için işgaliye bedellerinde indirim kararı alınan toplantıda Başkan Yücel, pandeminin belediyeye ekonomik anlamda da büyük zararlar verdiğine dikkat çekerek “Kemerleri sıkacağız.” dedi. Alanya Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısını pandemi tedbirleri nedeniyle Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) yaptı. Saat 14.00’de başlayan toplantı öncesi katılımcılara maske dağıtıldı. Toplantıda ilk olarak grup sözcüleri söz alarak görüşlerini dile getirdi, ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel açılış konuşmasını yaptı. Toplantıda konuşan Başkan Yücel, Kurban Bayramı değerlendirmesinde, “Kentimizde huzur ve güven içinde bir bayramı daha geride bıraktık. Kurban Bayramı süresince tüm birimlerimiz ve Çözüm Masası ile birlikte halkımızın huzuru için 7/24 görev başındaydık. Bu vesile ile İslam aleminin, milletimizin ve Alanya halkımızın Kurban Bayramı’nı yeniden kutluyorum” dedi. Yücel, Beyrut’ta yaşanan patlama ile Mersin’de yaşanan kaza ile ilgili üzüntülerini dile getirdi.

Başkan Yücel konuşmasında, “Alanya’mıza atanan ve mesaiye başlayan yeni Kaymakamımız Sn. Dr. Fatih Ürkmezer’e görevinde başarılar diliyorum.Hatay Antakya Kaymakamlığı’na tayin edilen Mustafa Harputlu’ya da şehrimize verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, yeni görev yerinde başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Okundu olarak kabul edilerek oylanan 6 gündem maddesinin ilkinde Kent Konseyi’nin sıfır atık projesi ile ilgili 7 maddelik tavsiye raporu oylandı. Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ın açıklamaları sonrası tavsiye raporu oy birliği ile kabul edildi. Gündeme sonradan dahil edilen ve Meclis Üyesi Nuri Tokuş ve Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş’in verdiği önergeler kapsamında pazarcıların ve taksicilerin işgaliye ücretlerinde düzenleme yapıldı. Buna göre taksiciler 3 aylık kapalı olan pandemi sürecindeki işgaliye bedellerini ödemeyecek. Yine pazarda gıda ürünü satan esnaf 2020 yılı için 6 ay tekstil ürünü satan esnaf ise 2020 yılı için 4 aylık işgaliye ödeyecek.

Alanya’da yaşayan insanların huzuru için her türlü çalışmayı yapmaktan çekinmeyeceklerini dile getiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Pandemi sürecinde belediyemizin geliri de yüzde 50’den fazla azaldı. Örnek vermek gerekirse, Temmuz ayında geçen yıl 33 milyon TL’nin üzerinde bir gelirimiz olmuş, bu yıl 20 milyon TL. Biz öngörülen bütçede 40 milyon TL’den fazla beklenti içerisindeydik. İller Bankası payının 4 Milyon 460 bin TL kesintisi ile bizim sadece personel giderimiz 12 milyon civarı. Kemerleri sıkacağız hep birlikte. Sizlerin de destek vereceğine eminiz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP