DOLAR 32,3630 -0.24%
EURO 34,7280 -0.07%
ALTIN 2.433,79-0,19
BITCOIN 2018629-2,52%
Antalya
24°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘ÇİMTUR KRİZİNİ BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA ANLATACAĞIZ’

‘ÇİMTUR KRİZİNİ BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA ANLATACAĞIZ’

ABONE OL
15:15 - 29 Ocak 2021 15:15
‘ÇİMTUR KRİZİNİ BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NA ANLATACAĞIZ’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın Okurcalar Mahallesi’ndeki Karaburun Mevkii’nde yer alan Çimtur Tatil Sitesi’nde yaşanan olayları Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na anlatmak için sosyal medyada örgütlenen Çimtur sakinlerinin, Ankara’ya giderek konuyu detaylarıyla Bakan Çavuşoğlu’na aktaracakları öğrenildi. Çimtur Tatil Sitesi’ndeki iki katlı binaların çürük olduğu gerekçesiyle yıkılmak istendiğini ancak binalarının sağlam olduğunu söyleyen site sakinleri, mahkeme kararıyla 27 Ocak Çarşamba günü yapılacak yıkımı durdurmuşlardı.

Çimtur Tatil Sitesi’ni yıkmak isteyen şirketin paravan olduğunu, şirketin bir işçinin üzerine açıldığını, bunun eşyanın tabiatına aykırı olduğunu belirten site sakinleri, iki katlı binalarının yıkılarak yerine otel yapılmak istendiğini, Alanya’dan da bazı siyasetçilerin bu işin içinde olduğunu ileri sürdüler. Tüm bu delilleri hem mahkemeye hem de Bakan Çavuşoğlu’na sunacaklarını belirten site sakinleri, bazı kişi ya da grupların Bakan Çavuşoğlu’nun adını kullanarak örgütlü yolsuzluk yapıldığını ifade ettiler.

Site sakinleri adına yapılan açıklamada, “Bizler Çimtur’lu bin kişi sadece ve sadece 15 günlük tatil imkanı sağlayan mülkümüzün gasp edilmemesi için mücadele ediyoruz. Bundan başka hiçbir amacımız yok, sadece tapulu mülkümüzde ailemizle tatilimizi huzurlu şekilde yapmak istiyoruz. Karşımızda bir kişi/grup bizleri yıldırarak sahte raporlarla Kentsel Dönüşüm Kanunu’nu bahane ederek binalarımızı yıkmak ve hisselerimizi ele geçirmek istiyor. Amaç, imar planındaki Tercihli Kullanım imkanından yararlanarak rant elde etmek. Cennet bahçesi gibi iki katlı binalarımızı yıkarak, hemen üst tarafındaki Çimse-İş oteli gibi ,yüksek katlı ucube bir bina yapmak istiyorlar. Yani yeşil alanı betonlaştırıp 5 kat izinli ama kottan kazanarak 10 katlı otel yapmak peşindeler. Bizler yeşili korumak, karşımızdakiler yok etmek istiyorlar. Amacımız rant olsaydı, bizler burayı yıkıp otel yapar, ya da yapmak isteyene satarak cebimizi doldururduk. Tek amacımız 15 gün ailemizle bu cennet bahçede huzurla tatilimizi yapmak” denildi.

Öte yandan site sakinlerinden Kamer Gencer de ilginç iddialar ortaya attı. Gencer, “Rantçı paravan firma soruşturulsun. Sahibinin bir inşaat işçisi olduğu biliniyor mu? Paravan firmayı bu işçinin üzerine kim kurdurdu? Bu firmanın yeni sahibi Alanya’da bir siyasetçi ile Alanya’da ortak inşaat yaptı mı? Riskli yapı raporunu bu siyasetçinin firması mı düzenledi?” dedi. Tüm bu iddiaların Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na iletileceği, mahkemeye de sunulacağı öğrenildi.

İŞTE ODTÜ’NÜN 2019’DA ÇİMTUR BİNALARINA VERDİĞİ SAĞLAM RAPORU

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.